Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δραστικές μειώσεις θα δουν στις αποδοχές τους 200.000 εκπαιδευτικοί, εξαιτίας της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, με τους μεγάλους χαμένους να είναι οι νεοδιόριστοι, ενώ η μείωση φθάνει έως και το 35%.
«Θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις. Η χρόνια που...πέρασε ήταν οιωνός για το τι θα είναι τα επόμενα χρόνια, το 2012 θα είναι πολύ πιο "αιματηρό" για τους δημοσίους υπαλλήλους, θα υποστούμε και άλλα χτυπήματα, εφόσον τα χαράτσια μπαίνουν στο νέο μισθό, θα υπάρξουν περισσότερες περικοπές». Αυτό τόνισε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων, κ. Σεραφείμ Ψαρράς.
Κατά τον κ. Ψαρρά, οι απώλειες στον μισθό των δασκάλων και των νηπιαγωγών αγγίζουν έως και το 30%, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου, το χειρότερο είναι πως στο εξής ο μισθός θα εξαρτάται από τον βαθμό του καθενός.
«Ένας εκπαιδευτικός με 15 χρόνια προϋπηρεσία έπαιρνε 1.400 ευρώ, περίπου και με δύο παιδιά, με το ενιαίο μισθολόγιο θα παίρνει 1.150 ευρώ, χρήματα που θα κρατηθούν αναδρομικά. Δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε με το ενιαίο μισθολόγιο» σημείωσε.
Στη συνέχεια, ο κ. Ψαρράς τόνισε ότι «το νέο μισθολόγιο φέρνει σε απόγνωση τους εκπαιδευτικούς και θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα ζήσει ένας εκπαιδευτικός που θα διοριστεί σε μια άλλη πόλη που θ' αναγκαστεί να πληρώσει το ενοίκιο του και τους λογαριασμούς του».

Το ίδιο σημείωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Σπήλιος Τσιγάρας, λέγοντας ότι ένας καθηγητής με 10 χρόνια υπηρεσία και δύο παιδιά, έπαιρνε 1.350 ευρώ, ενώ με το ενιαίο μισθολόγιο θα παίρνει 1.010 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: