Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

παρέμβαση- Όλοι να μπούνε μπροστά στις ιστορικές τους ευθύνες

του
Π. Χατζησάββα*

Είναι έντονη η προσπάθεια των μνηστήρων για τη θέση του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ να απεκδυθούν των ευθυνών τους, να τα φορτώσουν πιο απλά όλα στον Παπανδρέου και να εμφανιστούν ως αγνές, άσπιλες, αμόλυντες παρθένες. Τους διαψεύδει, όμως, ο κ. Πάγκαλος ο οποίος... διαμηνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως: «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση, έχουμε την ίδια ευθύνη με τον κ. Παπανδρέου. Ήταν πολιτική του ΠΑΣΟΚ»
Οι επίδοξοι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ μιλάν για επανίδρυση, μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανασυνδεθεί με το λαό αλλά δεν μας απαντούν με ποιο λαό; Αυτού που του καταλήστευσαν το εισόδημά του, που του ποδοπάτησαν τα όνειρα και την αξιοπρέπειά του, που υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών του, που τον βύθισαν στην ανεργία, στη φτώχια και στην εξαθλίωση; Τέτοια επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να γίνει. Οι όποιοι δεσμοί του με την κοινωνία έχουν πια αποκοπεί οριστικά. Η αγωνία μερικών δεκάδων ανεπάγγελτων καριεριστών πολιτικών που το μόνο που έμαθαν τόσες δεκαετίες ήταν να μας κυβερνούν και που τώρα βλέπουν να έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και να χάνουν τις καρέκλες τους δεν μας αφορά. Η πολιτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ θα είναι η τιμωρία του λαού, η θεία Νέμεσις. Για αυτό και οι απόπειρες να εμφανιστούν ως άμοιροι ευθυνών για το έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος του λαού και του τόπου πρέπει να πέσουν στο κενό.
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ η ΝΔ εμφανίζεται να αντιπολιτεύεται τον ίδιο τον εαυτό της, Ξαμολήθηκαν τα στελέχη της στα κανάλια για να μας πείσουν ότι η ΝΔ «διαφωνεί» τάχα με τις νέες μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων αλλά η αλήθεια είναι πως η ΝΔ στηρίζει και συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με την τρόικα χωρίς κόκκινες γραμμές. Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν τη στήριξη και της ΝΔ.
ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό μας στο κρεματόριο. Και μιας και μιλάμε για το ΛΑΟΣ οι όποιες ενστάσεις και διαφωνίες που πρόσφατα ανακάλυψε ο κ. Καρατζαφέρης εκπορεύονται από το δημοσκοπικό κατήφορο του κόμματος του.
Για το κόμμα του κ. Κουβέλη (δεν αναφέρω το επίσημο όνομά του γιατί το θεωρώ απόλυτα προβοκατόρικο) τι να πει κανείς. Έχουν κάνει τις πολιτικές τους επιλογές. Έφθασαν στο σημείο να συζητούν για το αν θα έπρεπε να στηρίξουν ή όχι την κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία για πρώτη φορά έχουμε συμμετοχή ακροδεξιών. Προτιμούν να συνδιαλέγονται με τον κ. Σημίτη και τον κ. Μπίστη, δίνουν συγχωροχάρτι στους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ ενώ παράλληλα αρνούνται την όποια συζήτηση για δημιουργία αντιμνημονιακού μπλοκ. Η «υπεύθυνη αριστερά» του κ. Κουβέλη έχει πάρει διαζύγιο τόσο με την αριστερά όσο και με το λαό που υποφέρει.
Σε αυτό το διαμορφούμενο πολιτικό πλαίσιο η ορθή πρόταση του ΣΥΝ για συγκρότηση ενός αντινεοφιλελεύθερου, αντιμνημονιακού μπλοκ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Σε αυτό το σχηματισμό πρέπει να χωρά κάθε πολίτης και κάθε πολιτικός σχηματισμός που αντιπαλεύει τις μνημονιακές πολιτικές, χωράνε οι πολίτες που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και αναζητούν πολιτική διέξοδο. Κι από αυτό το μπλοκ των αντιμνημονιακών δυνάμεων δεν πρέπει και δεν μπορεί να απέχει το ΚΚΕ για καμιά επιμέρους διαφωνία και για κανέναν ουσιαστικό ή προσχηματικό λόγο. Όλοι να μπούνε μπροστά στις ιστορικές τους ευθύνες.


*εκπαιδευτικός.

1 σχόλιο:

αργ. γεωργιαδης είπε...

κ. Π. Χατζησάββα αυριο που θα σχηματισει κυβερνηση η ιερη συμμαχια(συριζα-ανταρσια-κκε-και το κακο συναπαντημα) και θα μας βγαλει απο την εε κ το ευρω ποσο θα αυξησει τους μισθους ???