Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Παπαδημούλης: Ο Παπούλιας θα πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να σέβεται τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια, συμπληρώνοντας πως ο Ανώτατος Πολιτειακός Παράγοντας δεν επιτρέπεται... να δηλώνει ότι όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς κάτι τέτοιο είναι «σαν να θέλει να καταργήσει όσους την αντιπολιτεύονται».

Μιλώντας στον “ANT1 radio”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Παπούλιας μιλούσε περισσότερο για έναν εσωτερικό πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου από κόμματα και πρόσωπα που υποτίθεται ότι μετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση, πιθανόν δηλαδή να έκρουε τον κώδωνα για ορισμένους οι οποίοι θέλουν να αντιμετωπίζουν τον κ. Παπαδήμο όπως αντιμετώπιζε ο κ. Μητσοτάκης πριν από 20 χρόνια τον κ. Ζολώτα, ροκάνιζε καθημερινά την καρέκλα του», ενώ πρόσθεσε πως: «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να σέβεται τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα, και να μην ανακατεύεται στην πολιτική και κομματική διαμάχη.

«Όταν γνωρίζει ότι ορισμένα κόμματα στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και μετέχουν σε αυτή, και ορισμένα αντιπολιτεύονται, δεν μπορεί να δηλώνει ότι όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι σαν να θέλει να καταργήσει όσους διαφωνούν με αυτήν, όσους την αντιπολιτεύονται» ανέφερε στη συνέχεια, ενώ εκτίμησε πως κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις εντός της κοινωνίας γιατί διαπιστώνουν ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια από τα ίδια σε ότι αφορά την πολιτική που εφαρμόζει και μάλιστα στο οικονομικό της σκέλος εφαρμόζει και μια ακόμη σκληρότερη πολιτική». «Όσοι πίστεψαν ότι με την αντικατάσταση του αρχιμάγειρα θα γίνει νοστιμότερο το φαγητό, και καλύτερη η συνταγή, διαψεύδονται» καταλήξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: