Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 12 και 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου δικάζονται 3 από τα μέλη 15μελούς φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχαν μαχαιρώσει Αφγανό πρόσφυγα δίπλα από την καρδιά και στο στομάχι. Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις12/12/2011, αλλά αναβλήθηκε επειδή μια εκ των τριών κατηγορουμένων, η...γνωστή «τηλεαστέρας» Θέμις Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής, παρουσίασε δια της δικηγόρου της πιστοποιητικό ψυχιάτρου που ανέφερε ότι πάσχει από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής.

Όπως αναφέρει η Αντιφασιστική Κίνηση «Ποτέ ξανά» "Πρόκειται για ένα περίεργο είδος κατάθλιψης που προσβάλλει αποκλειστικά ακροδεξιούς (βλέπε και υπόθεση Μπρέιβικ στη Νορβηγία), ένα είδος κατάθλιψης που ενώ απέτρεψε την κατηγορούμενη από το να παραστεί στη δίκη της, ουδόλως την εμπόδισε λίγες μέρες αργότερα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των τραμπούκων φασιστών που προπηλάκιζαν και απειλούσαν μέσα στην αίθουσα του ΝαυτοδικείουΠειραιά κατά τη διάρκεια της δίκης για τα συνθήματα εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους των ΟΥΚάδων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010."

Η αντιφασιστική Κίνηση «Ποτέ Ξανά» τονίζει επιπλέον ότι η φασιστική συμμορία που δρα στον Άγιο Παντελεήμονα ξαναχτύπησε, τραυματίζοντας στις 23 και 27 Δεκεμβρίου περαστικούς μετανάστες με ρόπαλακαι σιδηρογροθιές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. «Είναι σκανδαλώδες ότι για μια ακόμη φορά η συμμορία έδρασε ανενόχλητη, κανείς δε συνελήφθη, ενώ τα θύματα, παρότι τραυματισμένοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο στοιχείων.» σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζεται παράλληλα ότι η δίκη των 44 φασιστών (ανάμεσα τους βρισκόταν τότε και ο δημοσιογράφος της φασιστικής εφημερίδας «Ελληνικός Κόσμος») που είχαν επιτεθεί πριν 1,5 χρόνο σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου θα πραγματοποιηθεί στις 19 Γενάρη.

Η κίνηση «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» επισημαίνει τέλος ότι «το βασικό στήριγμα των φασιστών στη δολοφονική δράση τους είναι η διωκτική ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί. Κανένας δημοκρατικός πολίτης να μη δείξει ολιγωρία απέναντι στην φασιστική απειλή και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 μ.μ. έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στη δίκη των μαχαιροβγαλτών του Αγ. Παντελεήμονα.

Δείτε: 1. Αναλυτική περιγραφή της επίθεσης στον Mustafa Haidari, Αντιπρόεδρο του Αφγανικού
Πολιτιστικού Συλλόγου “ΝΟΥΡ”, στις 23/12/11
http://potexana.wordpress.com/2012/01/04/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1/
2. Βιος και πολιτεία της κατηγορούμενης για ρατσιστική επίθεση Θ.Σκορδέλη
http://www.youtube.com/watch?v=TW7KpJKN3sU
alterthess.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pote tha ginei h sigkedrosi?