Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Καστανίδης: Μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ «έριξε» τον Παπανδρέου

Την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έπεσε» από μερίδα βουλευτών σε σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο τέως υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, υπήρξαν βουλευτές που είπαν στον τέως πρωθυπουργό «ή θα δηλώσεις ότι φεύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα...στη Βουλή». Ο τέως υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε της επιλογής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι ακόμη και χωρίς να διενεργηθεί «πέτυχε όλα όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα».

«Θα επιμείνω έως το τέλος για το δημοψήφισμα, γιατί έχει επιτύχει όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα» επισήμανε ο Χ.Καστανίδης, εξηγώντας ότι ήταν μια δημοκρατική επιλογή την ώρα που «η κυβέρνηση είχε βρεθεί σε πλήρη απομόνωση, υπήρχε πλήρες κοινωνικό αδιέξοδο, το σύνολο του κράτους ήταν σε στάση κατά της κυβέρνησης, ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι δεν θα ψήφιζαν άλλα μέτρα και η αντιπολίτευση ήταν αρνητική στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».

Εξέφρασε δε, την άποψη ότι «το δημοψήφισμα δεν έγινε, γιατί δεν στηρίχθηκε εκ των έσω». Κατηγόρησε, μάλιστα υπουργούς για «κωλοτούμπα» στο θέμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας: «Δεν αποφασίστηκε το δημοψήφισμα από έναν, τον κ. Παπανδρέου, ή από δύο - τρεις, αλλά από τη συντριπτική πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο Χάρης Καστανίδης κατήγγειλε, δε, ότι ο Γ.Παπανδρέου «έπεσε μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με τη σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν: "Ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή. Ήδη, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έλεγαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, είχαμε κι ανεξαρτητοποιήσεις, ή δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

Όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε: «Οι επίδοξοι διάδοχοι, ας περιμένουν. Εν μέσω θυέλλης δεν μπορεί να ανοίγουν τέτοια θέματα

http://tvxs.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

A να χαθείς συχαμερό γιουσουφάκη!!