Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΟΥΣΑ- ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ !!!

Όταν φτάνουν φοιτητές στο σημείο να παρακαλούν τους επαγγελματίες της πόλης να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό που αφορά στη σίτισή τους τότε για ακόμα μια φορά διαλύονται όλα τα επιχειρήματα δημάρχων, βουλευτών, τοπικών κοινωνιών και άλλων "θεσμών" ώστε να...
 γίνουν πανεπιστημιακά τμήματα σε κάθε πόλη και χωριό.
Για να βγαίνουν βουλευτές και να γίνονται υπουργοί οι διάφοροι τυχάρπαστοι πολιτικοί της χώρας των δυο κομμάτων και κάτω από την πίεση των τοπικών κοινωνιών (ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό), δηλαδή αυτών που είχαν συμφέροντα, έβγαζε μια απόφαση το Υπουργείο και το οικείο πανεπιστήμιο και ίδρυαν μια σχολή σε μια πόλη όπου διαθέτει μετά βίας δυο τρία Λύκεια και άντε ο πληθυσμός της να ξεπερνάει τους 25 με 30 χιλιάδες κατοίκους.
Έφτιαχναν τη σχολή και όλοι πανηγύριζαν και όλοι περίμεναν να επιβιώσει και να πλουτίσει η τοπική αγορά από την έλευση των φοιτητών.
Έφτιαχναν σχολές δηλαδή στο πουθενά, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμιά οργανική σύνδεση με το πανεπιστήμιο έδρα, χωρίς σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς σχέδιο.
Τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν. Η κρίση τα επιδείνωσε και τα διάφορα τμήματα άρχισαν να φυτοζωούν και να κλείνουν. Οι φοιτητές αρνούνταν να εγγραφούν και τα τμήματα να αντιμετωπίζουν εκτός από τις άλλες ελλείψεις και έλλειψη φοιτητικού δυναμικού.
Τα τμήματα κλείνουν, οι τοπικές αγορές διαμαρτύρονται, οι φοιτητές δεν μορφώνονται, και στην περίπτωση της Νάουσα δεν βρίσκεται εστιάτορας να τους μαγειρεύει για να τρώνε καθημερινά.
Η αποθέωση της ξεφτίλας της παιδείας στη χώρα μας...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα εστιατόρια στην χώρα μου για φοιτητές σχεδών δωρεάν ήταν αυτονόητα κάποτε... και καλής ποιότητας!

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστο.Όταν κάνεις τμηματα μονο και μόνο για να πλουτίσει η τοπική κοινωνία τι περιμένεις?Λεφτά πεταμένα στο πηγάδι