Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή υπεράσπισης των γιατρών του «Αγία Σοφία» από γονείς καρδιοπαθών παιδιών

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Υγείας απέστειλαν χθες 119 γονείς καρδιοπαθών παιδιών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους καρδιοχειρουργούς του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» στους οποίους επιβλήθηκε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους. Είχε προηγηθεί καταγγελία του υπουργού...
Υγείας ότι οι γιατροί νάρκωσαν μικρό ασθενή που τελικά δεν εγχείρησαν.

Οι γονείς που υπογράφουν την επιστολή κάνουν λόγο για «δήθεν 'αποκαλύψεις' και «χαλκευμένες 'κατηγορίες', εναντίον αυτών των δύο εξαιρετικών, ως προς την επιστημονική επάρκεια και το ήθος, γιατρών» και ζητούν να επιστρέψουν οι καρδιοχειρουργοί στο νοσοκομείο. Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω υποστελέχωσης και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Αναφερόμενος στην επιστολή των γονέων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημήτρης Βαρνάβας δηλώνει: «Η καταγγελία γονιών για το καρδιοχειρουργικό του Νοσοκομείου 'Αγ. Σοφία' αποτελεί κόλαφο για τον υπουργό Υγείας». Και καταλήγει: «Σε μία κυβέρνηση που καθημερινά απαξιώνεται και καταρρέει, ο κ. Λοβέρδος επιμένει να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, διαλύοντας ότι απέμεινε από το δημόσιο σύστημα υγείας».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή προς το διοικητή του νοσοκομείο «Αγ. Σοφία» ζητά την άμεση αποστολή στοιχείων «τα οποία τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του κ. υπουργού, προκειμένου ο ΙΣΑ να ερευνήσει τυχόν διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από τους ιατρούς μέλη του".

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: