Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γιουνκέρ: Καταστροφική η δραχμή

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ) ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ

Του
ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Καταστροφική θεωρεί μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, που σε συνέντευξή του σε...
 γερμανική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο «πολύ υψηλό γερμανικό χρέος».
Παράλληλα ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ τοποθετούμενος για τις βρετανικές ενστάσεις στην αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι η Βρετανία θα μπορεί για πολύ ακόμη να αντισταθεί στις προτάσεις για αλλαγή των συνθηκών».

Ο κ. Γιουνκέρ μιλώντας στην εφημερίδα BGA, της Βόννης, εξαπέλυσε επίθεση στη Γερμανία, λέγοντας ότι «η Γερμανία συχνά παρουσιάζεται σαν να μην έχει κανένα πρόβλημα, σαν να μην έχει κανένα χρέος. Πιστεύω ότι το γερμανικό χρέος είναι ανησυχητικό. Είναι υψηλότερο της Ισπανίας. Αλλά συμπεριφερόμαστε σαν να μην ξέρουμε τίποτε. Είναι πολύ βολικό να λέμε ότι οι άνθρωποι στον Νότο είναι τεμπέληδες και ότι οι Γερμανοί δουλεύουν σαν σκλάβοι. Αλλά δεν είναι έτσι».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ενώ πρόσθεσε πως εκτίμησή του είναι πως η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή «δεν θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας, καθώς θα έπρεπε να συνεχίσει να αποπληρώνει τα χρέη της σε ευρώ, με μια υποτιμημένη κατά 60% δραχμή, κάτι που αποτελεί καταστροφικό σενάριο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: