Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία: Εκτός νόμου θα τεθεί ναζιστικό κόμμα- ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Στη Γερμανία συγκροτούν ομάδα εργασίας για να θέσουν εκτός νόμου το ναζιστικό τους κόμμα. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι κατατοπιστικό. Το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό και ζητάει απάντηση: Στη χώρα μας ως πότε θα παραμένει νόμιμη η φωλιά των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής; Ως πότε θα λειτουργεί με νόμιμο τρόπο αυτοί που έχουν εξαπολύσει πογκρόμ διαρκείας εναντίον μεταναστών και αλληλέγγυων;
Η αντιφασιστική πάλη των εργατών πρέπει να είναι συνεχής και αμείλικτη ενάντια στα φασιστικά στοιχεία.
Δείτε το ρεπορτάζ:Το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό κόμμα NPD, το οποίο έχει σχέσεις με τον ακροδεξιό τρομοκρατικό πυρήνα, που είναι ύποπτος για τη δολοφονία εννέα αλλοδαπών, εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση.

"Το ζήτημα να τεθεί εκτός νόμου το NPD έχει προφανώς προσεγγιστεί. Μία ομάδα εργασίας συστάθηκε από τη διάσκεψη των περιφερειακών υπουργών Εσωτερικών στην οποία συμμετέχει επίσης το ομοσπονδιακό υπουργείο" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικώ, Χανς Πέτερ Φρίντριχ, έπειτα από τη συνάντηση του με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

"Το NDP είναι ένα κόμμα εχθρικό προς το Σύνταγμα, ένα κόμμα της ντροπής και δεν έχει καμία θέση στο σύστημά μας" ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Έσσης, Μπόρις Ρέιν.

Όμως, μετά από την αποτυχία μιας παρόμοιας διαδικασίας το 2003, "πρέπει να αξιολογήσουμε τους κινδύνους. Αν πάρουμε αυτό το δρόμο για δεύτερη φορά και αποτύχουμε πάλι, αυτό θα ήταν μια μεγάλη νίκη για το NPD", προειδοποίησε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: