Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Κ. Δήμαρχε,
θεωρούμε πως η επιβολή του αντιλαϊκού , δήθεν ΄΄τέλους΄΄ που ,επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καταφέρνει τη χαριστική βολή στους συμπολίτες μας και αποτελεί....
ένα δυσβάσταχτο μέτρο που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.
Το μέτρο ειναι άδικο και επιπλέον σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το εισόδημα των συμπολιτών μας με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο. Γίνεται απαιτητό και από τον μεγάλο αριθμό των ανέργων συμπολιτών μας, από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, το ίδιο και από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.
Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας, που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Πολλοί συμπολίτες μας αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν τη διατροφή των παιδιών τους.
Πιστεύουμε, πως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας πρέπει σε αυτήν τη φάση να είναι στο «πλευρό» των δημοτών του.
Ταυτόχρονα, πρέπει με απόφαση του να δηλώνει ότι στηρίζει τους δημότες, που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι και πως θα είναι κοντά τους, με τη βοήθεια και τη στήριξη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: