Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

16 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ 7.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δεκαέξι εισαγγελείς θα βρίσκονται σε επιφυλακή την ημέρα του Πολυτεχνείου, για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων.Σύμφωνα με το πλάνο της εισαγγελίας, αύριο Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή 11 εισαγγελείς, ένας εκ των οποίων θα....
είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων δύο εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι σε υπηρεσία το πρωί και άλλοι δύο συνάδελφοί τους το απόγευμα στην ποινική δίωξη.

Την Πέμπτη, τρεις εισαγγελείς θα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευμα.

Εάν κριθεί αναγκαίο, ο αριθμός των εισαγγελικών λειτουργών θα αυξηθεί, όπου απαιτηθεί η παρουσία τους.

Το σχέδιο που έχει εκπονήσει ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, όμως οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν πως τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες θα βρίσκονται επί ποδός. Οι 2.000 αστυνομικοί θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Υπολογίζεται πως το "παρών" θα δώσουν 30 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης. Επί ποδός θα βρίσκονται το σύνολο των δυνάμεων των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ καθώς και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.

Τα μέτρα θα αρχίσουν σταδιακά να εφαρμόζονται από σήμερα και θα κορυφωθούν την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ισχυρή δύναμη από διμοιρίες των ΜΑΤ θα φρουρούν το Πολυτεχνείο, την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ειδικά στη Βουλή, θα ξαναστηθεί το γνωστό πια σε όλους τείχος από κάγκελα και πλέξιγκλας, καθώς οι αρχές φοβούνται ότι το Κοινοβούλιο ενδέχεται να αποτελέσει στόχο διαδηλωτών.

Tο σχέδιο
Ολοι οι δρόμοι, από τους οποίους θα περάσει η πορεία, θα εποπτεύονται. Διμοιρίες θα αναπτύσσονται περιμετρικά της πορείας, προκειμένου να απομακρύνουν αμέσως τυχόν κουκουλοφόρους. Στο ίδιο πλαίσιο, αστυνομικοί θα προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδό τους στους χώρους του πανεπιστημίου. Πάντως, οι οδηγίες που φέρεται να έχουν δοθεί στους επικεφαλής των δυνάμεων είναι να είναι διακριτικοί και να μην προκαλούν με την παρουσία τους.

Οι συσκέψεις των στελεχών του υπουργείου και των ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεχείς, καθώς στις μεταξύ τους συναντήσεις δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επεισοδίων. "Σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων, οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπουν στους πανεπιστημιακούς χώρους", έχει δηλώσει ο Χρήστος Παπουτσής. Αυτό επαναλαμβάνουν δημόσια και οι επιτελείς.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: