Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΜΙΑ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ Κ.ΤΣΑΜΗ

Η πρώτη επίσημη παραίτηση απο την Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ υποβλήθηκε απο τον κ. Κώστα Τσάμη με σκληρές αιτιάσεις για το κόμμα και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Το κορυφαίο τοπικό στέλεχος του κόμματος, οργανωτικός Γραμματέας του Εργατικού και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στον ΟΣΕ δεν αντεξε άλλο....
Η επιστολή του που απευθύνεται στον γραμματέα της Ν.Ε.Διονύση Δολιανίτη καθώς και στον γραμματέα του Κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη ειναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική και ενδεικτική της κατάστασης που επικρατει στο ΠΑΣΟΚ εχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ν. Φθιώτιδας Δολιανίτη Διονύση
Κοιν. Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Καρχιμάκη Μιχάλη
Μ.Μ.Ε

Δυστυχώς η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση, όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, αλλά και με τη φυσιογνωμία του κινήματος.
Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.
Συνεχίζει με μέτρα κοινωνικά άνισα και άδικα.
Αφήνει στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους για την κρίση, τους έχοντες και κατέχοντες.
Εκποιεί χωρίς όρους και όρια δημόσια περιουσία, στερώντας τη χώρα από αναπτυξιακά εργαλεία και την κοινωνία από όργανα και υπηρεσίες, τα οποία παραδίδονται ως εμπόρευμα στα ιδιωτικά ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Καταργεί και τους ελάχιστους εναπομείναντες θεσμούς συλλογικής έκφρασης και προστασίας των εργαζομένων. Διευρύνει την εργασιακή επισφάλεια με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και συρρικνώνει τα πενιχρά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Αποδομεί το ισχνό πλέον κοινωνικό κράτος , οδηγώντας σε διεύρυνση την φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, δημιουργώντας όρους διάρρηξης του κοινωνικού ιστού της χώρας.
Είναι κοινωνικά άδικες οι πολιτικές, οι οποίες επιχειρούν να απαντήσουν στην πρόκληση της ανταγωνιστικότητας, με μείωση του κόστους εργασίας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αποχαλίνωση της αγοράς, συρρίκνωση των ασφαλιστικών παροχών και περιορισμό του κράτους πρόνοιας.
Υπονομεύουν θεμελιακές αρχές και κοινωνικές αξίες, που με τη σειρά τους αφαιρούν ελπίδα και αισιοδοξία από το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.
Να σωθεί η χώρα σημαίνει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να μείνουν όρθιοι οι άνθρωποι και η αξιοπρέπεια τους, δηλαδή να διασφαλιστεί πρώτα και κύρια η κοινωνική συνοχή.
Πριν από μήνες είχα διαχωρίσει τη θέση μου από την κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί, μέσα από την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ.
Σήμερα με αίσθημα ευθύνης δηλώνω, ότι παραιτούμαι από την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, χωρίς να απαξιώνω τους πολιτικούς αγώνες, που διαχρονικά έχουμε δώσει όλοι μαζί.
Παραμένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, συνεχίζω με όλες τις δυνάμεις μου στρατευμένος στον εργατικό, ταξικό και πολιτικοποιημένο συνδικαλιστικό αγώνα.
ΤΣΙΑΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: