Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ RAF

Ελεύθερη υπό όρους, έπειτα από 18 χρόνια στην φυλακή θα αφεθεί εντός των επόμενων ημερών η 54χρονη Μπίργκιτ Χόγκεφελντ, τελευταίο μέλος και εκ των ηγετών της πρώην τρομοκρατικής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).
Η οργάνωση, που...ιδρύθηκε το 1970 ως Ομάδα Μπάαντερ - Μάινχοφ, από τα ηγετικά της μέλη Αντρέας Μπάαντερ και Ουλρίκε Μάινχοφ, είχε ανακοινώσει τον τερματισμό της δράσης της στα τέλη της δεκαετίας του '90 κι ενώ τα εναπομείναντα μέλη της βρίσκονταν ήδη στη φυλακή.

Η Χόγκεφελντ είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για την δολοφονία ενός Αμερικανού, μέλους των ενόπλων δυνάμεων, τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και για την αιματηρή βομβιστική επίθεση το 1995 στην βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας της Φρανκφούρτης, στην οποία δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Το πρώην μέλος της RAF ήδη από το 1996 έχει αναλάβει την προσωπική της ευθύνη για τα εγκλήματα της οργάνωσης και εξέφρασε τη λύπη της για τη βία. Η Γερμανία αποφάσισε την απελευθέρωσή της την επόμενη εβδομάδα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των αποφυλακίσεων των πρώην μελών της RAF.

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μολις αποφυλακιστικα και ο Cesare Battisti στη Βραζιλια. Πολυ περιεργες και ανησυχητικές συμπτωσεις..