Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

PUBLIC ISSUE: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 4% Η ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού καταγράφει το βαρόμετρο της public issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», καθώς η ΝΔ αποκτά προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ
Ειδικότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό.....
31%, το ΠΑΣΟΚ 24% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%. Η αποχή φτάνει το 38%.

Ένας στους τέσσερις πολίτες πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την 4ετία, ωστόσο η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει κάμψη. Στο ερώτημα ποιος είναι από τους δύο αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνουν από 23%.

Το 74% εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το 59% εκτιμά πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

«Η κοινωνική απόρριψη των κομμάτων της διακυβέρνησης και του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας οδηγεί πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε μία διογκούμενη κοινωνική κινητοποίηση. Τον τελευταίο μήνα, με βάση τον σχετικό δείκτη του Βαρόμετρου η κοινωνική συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεις και μορφές διαμαρτυρίας υπερδιπλασιάστηκε, από 12% το Μάιο σε 25% τον Ιούνιο. Το ποσοστό αυτό (...) αντιστοιχεί σε 2,2 εκατ. πολίτες» σχολιάζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής στην ανάλυσή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: