Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ incognito ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΑΠΟΣΧΙΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης μετά και την πραγματοποίηση δυο ξεχωριστών εκδηλώσεων χτες, η μια από την Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης και κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και η άλλη από .....
μέλη του οργάνου με ομιλητές τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ, Άρη Καζάκο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, Νίκο Κοτζιά και τον ανεξάρτητο βουλευτή -μετά και την παραίτησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- Βαγγέλη Παπαχρήστο.

Του Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)

Η κόντρα μεταξύ του επίσημου οργάνου και της “Πρωτοβουλίας διαλόγου για την άλλη πολιτική”, που απαρτίζεται από εκλεγμένα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε όταν οι τελευταίοι σε δελτίο τύπου για την γνωστοποίηση της εκδήλωσης με θέμα την έξοδο της χώρας από την κρίση, χρησιμοποίησαν το έμβλημα του κόμματος. Στη συνέχεια ο γραμματέας του οργάνου Χρήστος Παπαστεργίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως το επίσημο ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση. Όμως δεν έμεινε μόνο σ' αυτό, καθώς με διαδικασίες express οργάνωσε αντι-εκδήλωση το απόγευμα της ίδιας μέρας, που έφερε την επίσημη σφραγίδα του Κινήματος, με θέμα την Παιδεία και καλεσμένη την Άννα Διαμαντοπούλου. Η εν λόγω εκδήλωση έγινε γνωστή στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας μέσω sms και δελτίου τύπου, ενώ η ίδια η Υπουργός επισκέφτηκε incognito την πόλη καθώς η παρουσία της, ακόμα και στους δημοσιογράφους, έγινε γνωστή μετά και τη συνάντησή της με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λίγες ώρες πριν την εκδήλωση.

Βεντέτα επίσημου ΠΑΣΟΚ και αυτοοργανωμένων
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης μιλώντας στο tvxs υποστήριξαν πως “ο γραμματέας του οργάνου προχώρησε στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης σε μια προσπάθεια να δείξει κινητικότητα μετά και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με ορισμένα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής που φέρουν τον τίτλο των αυτοοργανωμένων στο ΠΑΣΟΚ”.

Η εκδήλωση του επίσημου ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης με τη συμμετοχή τοπικών στελεχών, οι οποίοι πληροφορήθηκαν την εκδήλωση από τις εφημερίδες! Και ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα έκαναν παρέμβαση ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, και οι δυο ακύρωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όπως άλλωστε συνέβη και με την διοργάνωση της ίδιας της εκδήλωσης. Στο χώρο βρέθηκαν κομματικοί παράγοντες και στελέχη από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, κυρίως εκπαιδευτικοί, ενώ δεν υπήρξαν απρόοπτα περιστατικά με πρωταγωνιστές “Αγανακτισμένους” πολίτες παρά τον φόβο των διοργανωτών. “ Η Υπουργός καταβάλει τιτάνιο αγώνα για να αλλάξει την εκπαίδευση, όπως εξάλλου και η κυβέρνηση για τη χώρα. Με αυτή την εκδήλωση σπάμε το κλίμα φοβίας ότι οι Υπουργοί φοβούνται να βγουν στον κόσμο” δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου. Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης, υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες και επισήμανε την ανάγκη “εθνικής συνύπαρξης” από όλα τα κόμματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. “Η αποστολή μας είναι πάνω από κόμματα και Βουλή. Τώρα ζώντας στο όλοι, πρέπει όλα να κατεδαφιστούν και να αλλάξουν” δήλωσε η Υπουργός και συμπλήρωσε πως “χρειάζεται νέα δομή και άλλη λειτουργία της κυβέρνησης με ικανούς ανθρώπους που θα είναι αποφασισμένοι να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο”.

“Λέμε όχι στην πολιτική τους”
Την ίδια ώρα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι “αυτοοργανωμένοι” του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούσαν τη δική τους εκδήλωση, ενώ δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι το επίσημο όργανο επέλεξε να πραγματοποιήσει και αυτό εκδήλωση την ίδια μέρα και την ίδια ώρα. “Λέμε ναι στο όνομά μας. Λέμε όχι στην πολιτική τους” δήλωσε στο tvxs κορυφαίο στέλεχος εκ των διοργανωτών.

Στην εισήγησή του ο καθηγητής του ΑΠΘ, Άρις Καζάκος επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης κοινής δράσης για την έξδο από την κρίση. “Οι κοινοί στόχοι βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης διατήρησε τον τίτλο του “συντρόφου”, Βαγγέλης Παπαχρήστος αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή πτυχή του ελληνικού προβλήματος. “ Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε οριζόντιες πολιτικές. Σήμερα η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Προέχει το να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική” σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

“Η κυβέρνηση εκβιάζει” λέει πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού
Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε για τον ρόλο που έχουν οι τράπεζες, οι αγορές και το δημόσιο στον τομέα της ανάπτυξης και υποστήριξε πως και τα τρία δυσλειτουργούν. “ Το τσάκισμα του δημοσίου χώρου είναι και τσάκισμα στης κοινωίας” δήλωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως “ η κυβέρνηση είναι αυτή που επέλεξε το μονόδρομο της ασκούμενης πολιτικής”. “ Πως υπάρχει μονόδρομος όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά προτάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Πως ζητά η κυβέρνηση τη συναίνεση για να πάμε όλοι μαζί και να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο όταν υπάρχει μονόδρομος” αναρωτήθηκε ο κ. Κοτζιάς και επισήμανε πως “ η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί και δεν συμμετέχει. Φοβίζει και εκβιάζει. Παράγει σκάνδαλα που χρησιμοποιούν οι ξένοι οίκοι και τα διεθνή ΜΜΕ. Νομιμοποιεί την ακροδεξιά. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε το βρώμικο 2011 ενάντια στη συνείδηση του ελληνικού λαού” κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: