Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Boris Johnson: ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο Boris Johnson είναι ο δήμαρχος του Λονδίνου και είπε μια μεγάλη αλήθεια που όλοι οι πολιτικοί του συστήματος δεν τολμούν να την πουν δημόσια. Είπε το αυτονόητο: αφήστε να πτωχεύσει η Ελλάδα...Να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ προτείνει σε άρθρο του στην Daily Telegraph ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, επισημαίνοντας ότι η Βρετανία θα έπρεπε να αρνηθεί να συνδράμει σε μια δεύτερη διάσωση της χώρας.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το ευρώ είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι επιδεινώθηκε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, ενθαρρύνοντας ορισμένες χώρες να συμπεριφερθούν τόσο απερίσκεπτα όπως οι τράπεζες.

Ο Boris Johnson γίνεται το νέο 'μέλος' μιας λίστας οικονομολόγων που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει και να διαγράψει πολλά από τα χρέη της, κάτι που συνεπάγεται την έξοδό της από το ευρώ ή την υπονόμευση του ενιαίου νομίσματος.

"Για χρόνια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν πει ότι θα ήταν παράλογο και αδιανόητο για μια χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ. Αλλά αυτή η επιλογή είναι τώρα αναπόφευκτη, και όσο συντομότερα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο", σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι θα ήταν καλύτερα να σφυρηλατήσει η Ελλάδα μια νέα οικονομική ταυτότητα με μια νέα δραχμή.

"Υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτό το σύστημα διάσωσης για την προστασία των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας. Αλλά εφόσον υπάρχει ο φόβος της στάσης πληρωμών και η αβεβαιότητα συνεχίζεται, η εμπιστοσύνη δεν θα επιστρέψει σε όλη την Ευρώπη", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: