Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Καμιά εμπιστοσύνη στις μανούβρες τους!
Να πάρουν πίσω τα βάρβαρα μέτρα

· Η διέξοδος του αγώνα μας δεν περιορίζεται στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά στην ανατροπή του κοινωνικού, πολιτικού συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης. Μια τέτοια ανατροπή προϋποθέτει το σπάσιμο των δεσμών οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτικής, πολιτιστικής εξάρτησης απ’ όλους...τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς και μηχανισμούς.
· Ο αγώνας μας δεν εγκλωβίζεται στην αναζήτηση μιας «καλύτερης» κυβέρνησης (μονοκομματικής, συνεργασίας, τεχνοκρατών) γιατί στα σημερινά ταξικά πλαίσια απλώς δεν υπάρχει τέτοια.
Δεν προσανατολιζόμαστε στην αναζήτηση του «συμφερότερου» ξένου προστάτη, δεν διαπραγματευόμαστε τους όρους της εξαθλίωσης και υποδούλωσης του λαού και της χώρας.
· Δεν αποδεχόμαστε τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών ληστρικών μηχανισμών. Δεν αποδεχόμαστε τον «ευρωμονόδρομο» και τα διάφορα «δόγματα» της υποδούλωσης στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
· Δεν επιλέγουμε νόμισμα ενώ η λιτότητα, η ανεργία και η φτώχεια θα θεριεύουν.
· Δεν κρυφοκοιτάζουμε κοινοβουλευτικά έδρανα.
Δεν μας συγκινεί η προοπτική να γίνουμε σύμβουλοι του κράτους και των πρωθυπουργών.
· Δεν μας εκτονώνει η προοπτική ενός στημένου δημοψηφίσματος.
· Δεν ψάχνουμε ευρωπαίους Τσάβες, μασκαρεμένους «λαοπρόβλητους» ηγέτες, νέα «εξαγνισμένα» αστικά κόμματα, νέα πρόθυμα αριστερά αναχώματα.
· Θέλουμε να ενωθούν όλες οι λαϊκές δυνάμεις ώστε να πετύχουμε μια μεγάλη πρώτη νίκη. Να ενωθούμε στο στόχο της συντριβής της «μεσοπρόθεσμης» λεηλασίας.
· Να ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες επαναστατικές και ριζοσπαστικές αλλαγές, στην άμεση προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
· Ο αγώνας μας είναι πολιτικός, ταξικός, κοινωνικός, και -συνεπώς- αντιιμπεριαλιστικός και αντικαπιταλιστικός.
· Παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
· Δεν διαμαρτυρόμαστε απλώς. Δεν αγαναχτούμε μόνο. Δεν επαιτούμε. Δεν υποτιμάμε τον εχθρό ούτε παρασυρόμαστε απ’ τα «χάδια» του τώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
· Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας θα ‘ναι μακρύς και δύσκολος, ενώ θα χρειαστεί κι άλλες θυσίες.
· Ζητάμε δημοκρατία για ν’ ακουστεί η φωνή μας που φιμώνεται για δεκαετίες.
Ζητάμε δημοκρατία και ανεξαρτησία από το κράτος για να έχουμε το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να συνεταιριζόμαστε, να διαδηλώνουμε.
· Δεν πέφτουμε στις αντιδραστικές-αντιοργανωτικές παγίδες του συστήματος.
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να προετοιμαστούμε με όποιες μορφές επιλέγει η λαϊκή θέληση, απέναντι σ’ ένα πάνοπλο κράτος. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

15 Ιουνίου 2011
Το Π.Γ. του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: