Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο διάγγελμα Παπανδρέου

Μετά το ναυάγιο της προσέγγισης μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά οι αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, Παπαρήγα, Κουβέλης, Μπακογιάννη έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:Παπαρήγα: Δεν μπορεί να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού, μίλησε για «παιχνίδι και εκβιασμούς που κάνει η κυβέρνηση και συμμετέχει ο κ. Σαμαράς», ενώ προανήγγειλε πολιτική συγκέντρωση του κόμματός της αύριο στην Ομόνοια με αίτημα εκλογές. Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «δεν μπορεί να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση».

«Το ΚΚΕ, με τη συγκέντρωσή του αύριο στις 19:30 στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις, θα δώσει την απάντησή του στα παιχνίδια και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό και να τον υποτάξουν στη βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ναυάγιο-απαρχή πολλών δεινών
«Κατώτερες των περιστάσεων» χαρακτήρισε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι κανείς από τους δύο δεν έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό του και το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για «ναυάγιο», το οποίο, όπως είπε, θα γίνει η απαρχή πολλών δεινών.

Φώτης Κουβέλης: Άνοιξε ο δρόμος για πρόωρες εκλογές
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, καταλόγισε στην κυβέρνηση «ατυχείς χειρισμούς» και εκτίμησε πως με τις κινήσεις αυτές «έχει ανοίξει ο δρόμος για τις πρόωρες εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: