Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ. ΠΟΙΑ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ;

Είναι τουλάχιστον γελοίο όταν επιχειρείται να διαστραφεί με τέτοιο χονδροειδή τρόπο η αλήθεια. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας πιστό στην πολιτική της προσέγγισης με το Ισραήλ απαγορεύει ουσιαστικά τη συμμετοχή Ελλήνων στο καραβάνι για τη Γάζα με το πρόσχημα ότι απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Κουβέντα δε βγάζει το ΥΠΕΞ για την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους.
Και θα έχει ενδιαφέρον να βγουν εκείνοι που προ δυο ετών στην Ημαθία πρωτοστάτησαν για συλλογή βοήθειας στους αποκλεισμένους της Γάζα να πουν την άποψή τους, αν έχουν, και να μας πληροφορήσουν τι απέγινε η βοήθεια που μαζεύτηκε.
Ο λόγος για την...
Θ. Σιδηροπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που τηρεί σιγή ιχθύος για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ έναντι των Παλαιστινίων όσο και για τη βοήθεια που μάζεψαν οι πολίτες της Ημαθίας και η τύχη της οποίας αγνοείται. Αναμένουμε απαντήσεις.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ είναι:
"Η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους. Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Γάζα. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: