Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΝΕΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Νέα επιχείρηση «σκούπα» εναντίων μεταναστών που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων και έχουν στήσει καταυλισμούς στο πευκοδάσος του Λαδοχωρίου, που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε η αστυνομία νωρίς το πρωί σήμερα....
Η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε στις 6.00 και επικράτησαν σκηνές πανικού καθώς οι μετανάστες όταν αντιλήφθηκαν τις αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να τρέχουν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανθρωποκυνηγητό μέσα στο δάσος.
Τελικά συνελήφθηκαν περισσότεροι από 50 άτομα ,ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων διέμεναν στον καταυλισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία μέσα στο δάσος ανακάλυψαν, ένα μικρό χωριό από παραπήγματα και σκηνές. Αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου γκρεμίζουν τον καταυλισμό.
Εκτιμάται ότι έπειτα και από τη σημερινή επιχείρηση δεν υπάρχουν πλέον καταυλισμοί μεταναστών στην περιοχή.

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Ο υπουργός δημόσιας τάξης Χρ. Παπουτσής δήλωσε από την Ηγουμενίτσα ότι η επιχείρηση εκτός των άλλων γίνεται γιατί κινδυνεύει το δάσος από φωτιά και ήδη έχει κηρυχτεί η περίοδος δασοπροστασίας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να λέγεται αυτό από τον πολιτικό προϊστάμενο της αστυνομίας όταν προ μηνός οι αστυνομικές δυνάμεις σε έφοδο που έκαναν στην περιοχή έριχναν αφιδώς δακρυγόνα και χημικά όλων των ειδών με κίνδυνο να πιάσει φωτιά το δάσος. Τότε η Αστυνομία και ο  Παπουτσής δεν νοιάζονταν για το δάσος αν πιάσει φωτιά. Επίσης, με την ανοχή των αστυνομικών οι ρατσιστές της περιοχής έριχναν φωτοβολίδες στο δάσος όπου ήταν ο καταυλισμός και από τύχη δεν κάηκε το δάσος. Υποκριτικό αν μη τι άλλο το θέμα.

Είναι φανερό ότι ο Παπουτσής θέλει να καθαρίσει την περιοχή διότι υπάρχει πρόβλημα και αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, αρνείται να δει το πρόβλημα των μεταναστών στις πραγματικές του διαστάσεις και να εφοδιάσει τους ανθρώπους αυτούς με χαρτιά για να πάνε στον προορισμό τους. Γιατί, είναι φανερό σε όλους ότι, μαζεύτηκαν στην Ηγουμενίτσα οι μετανάστες για να βρουν τρόπο να φύγουν από τη χώρα μας. Δεν αγάπησαν ξαφνικά την περιοχή αυτή και είπαν μαζικά να εγκατασταθούν σε παράγκες... 
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: