Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΝΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ


Σε σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική και μεγάλη αποχή τοπικών στελεχών, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην Βέροια οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας (με τη Νομαρχιακή ολομέλεια), εν όψει της συνδιάσκεψης του Σεπτεμβρίου. Το κόμμα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης ο οποίος στον λόγο του έμεινε αμετακίνητος στην κυβερνητική γραμμή λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια χρεοκοπημένη...χώρα από την κυβέρνηση Καραμανλή, και ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή Τάσου Σιδηρόπουλου ο οποίος παραδέχθηκε όμως ότι ήταν λάθος πολιτική η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων και ότι δεν πατάχθηκε η φοροδιαφυγή. Ο κ. Σιδηρόπουλος κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρωθυπουργού αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ανέβει ο ΦΠΑ ειδών πρώτης ανάγκης στο 23% , ούτε να εξομοιωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης.
Αμέσως μετά ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών του τοπικού ΠΑΣΟΚ οι οποίες στις συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν απέναντι στα οικονομικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Σε ορισμένες χαρακτηρίστηκες, επισημάνθηκαν τα εξής:

«Είναι άδικο να βάζουν πλάτη αυτοί που δεν έχουν και να ξεφεύγουν αυτοί που έχουν» τόνισε ο κ. Μοραλίδης.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι στην εντατική και αυτοί που χειρίζονται τα μηχανήματα είναι ξένοι» σημείωσε ο κ. Τσακαλίδης.
«Το σύστημα αξιών που οικοδομήθηκε μετά την μεταπολίτευση πνέει τα λοίσθια. Νομίζαμε ότι κάναμε σοσιαλισμό αλλά μοιράζαμε άδικα προνόμια. Πολιτική είναι η διαχείριση συμφερόντων αλλά εμείς δεν διαχειριστήκαμε καλά τα συμφέροντα αυτών που είναι σήμερα στις πλατείες. Κανένας Καραμανλής δεν απέδρασε. Εμείς εκβιάσαμε τις εκλογές και σώσαμε τη ΝΔ» υποστήριξε ο κ. Ελευθεράκης.
«Τι έγινε με τα σκάνδαλα της ΝΔ» αναρωτήθηκε ο κ. Φιλιππίδης εννοώντας ότι κουκουλώθηκαν.
 «Θα στεγνώσουμε σαν λιαστές ντομάτες. Το ΠΑΣΟΚ μας άνοιξε τα μάτια και μας έκλεισε τα σπίτια» πρόσθεσε ο κ. Ανεμόπουλος.
«Δυο τρία άτομα πήραν τις αποφάσεις χωρίς να ρωτήσουν τους βουλευτές και το κόμμα. Αν και με αυτά τα μέτρα δεν έλθουν αποτελέσματα, τα στελέχη της κυβέρνησης δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν έξω» τόνισε ο κ. Καφτεράνης.
Κατά την εισήγηση του κ. Τιμοσίδη, υπήρξε η διαμαρτυρία αγανακτισμένων πολιτών. Δυο πανό υψώθηκαν στην αίθουσα, υπό τα διακριτικά βλέμματα της ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Υπήρξε μια μικρή αμηχανία και αμέσως μετά ακολούθησε στιγμιαία ένταση από την άστοχη παρέμβαση 2-3 μελών του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα χειρίστηκε έξυπνα ο κ. Τιμοσίδης ο οποίος ζήτησε να παραμείνουν οι διαδηλωτές στην αίθουσα με δικαίωμα τοποθέτησης. Μετά την παρέμβαση Τιμοσίδη η διαδικασία συνεχίστηκε και τα πανό αποσύρθηκαν.

ρεπορτάζ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν απλό πανό. Το "κακαλί μαλία", τα βσπάει. Συνέχεια ρωτάνε όσοι δεν ξέρουν. Και όταν τους λένε, σκάνε στα γέλια. Εμπνευσμένο σύνθημα και χωράει όλη την αλήθεια. Τα σπάει σου λέω.