Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011- ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ...ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

300 περίπου Ημαθιώτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια για να διαμαρτυρηθούν ως αγανακτισμένοι πολίτες ενάντια στα Μνημόνια κλπ.
Ένα συνονθύλευμα πολιτών και χωρίς καμιά πολιτική ατζέντα οι συγκεντρωμένοι έλαβαν μέρος σε μια συναυλία διαμαρτυρίας, όπως ονομάστηκε, και μετά αποχώρησαν.
Στη Βέροια και ίσως και σε...άλλες επαρχιακές πόλεις δεν γίνονται συνελεύσεις, δεν μιλάνε οι συγκεντρωμένοι, δεν γίνονται πολιτικές συζητήσεις. Αυτό που κάνουν είναι να βαράνε ορισμένοι κατσαρόλες, να ακούγονται σφυρίχτρες και να κουνάνε ορισμένοι ελληνικές σημαίες θέλοντας να δείξουν τον πατριωτισμό τους και την εθνικοφροσύνη τους.
Όμως, συναντήσαμε αριστερούς οργανωμένους κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ανένταχτους, που προβληματίζονται μ΄ αυτή την εικόνα που δίνουν οι ένθερμοι "πατριώτες".
Όπως κι αν είναι, σημασία έχει το γεγονός ότι στη Βέροια για ελάχιστες φορές έχουν συγκεντρωθεί 300 πολίτες σε ένα κάλεσμα όχι κόμματος αλλά μιας κίνησης που δεν έχει κομματικά χαρακτηριστικά.
Το μεγάλο κέρδος θα προκύψει αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να συζητήσουν και να θέσουν προβλήματα, ζητήματα, θέσεις, πολιτικές. Τότε το Κίνημα θα αποκτήσει πλαίσιο και η στόχευση θα διαφοροποιηθεί.
Δείτε φωτογραφίες από την Κυριακάτικη συγκέντρωση ΕΔΩ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβες δηλαδή φίλε Χάρη ότι δεν υπάρχουν καπέλα στην ιστορία αυτή; Έγινε συναυλία και όχι συνέλευση απο κάποιους που "προϊστανται" τάχα. Δεν προέκυψε ακόμη. Χωρίς πολιτικό πλαίσιο από κάποιους ξύπνιους.
Πρωταγωνιστούν απλοί καθημερινοί, αγανακτησμένοι Βεροιώτες. Χωρίς πολιτικές μπούρδες. Ποιά θα είναι η συνέχεια; Εγώ ξέρω. Πάντως, πολιτικά καμμένος δεν θα καπελώσει. Δεν χωράει στην ιστορία. Πές και καμιά καλή κουβέντα. Τουλάχιστον σηκώθηκαν απο την αποχαύνωση. Δεν είναι καλή αρχή αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Γεια τον 6/6/2011 7,10
απο την αποχαυνωση εως το καπελλο των φασιστοιδων λιγος δρομος μας χωριζει,φιλε ας επικρατησουν τουλαχιστον τα συνθηματα της συνελευσης της ΑΘΗΝΑΣ,αλλοιως γρηγορα θα τα μαζεψουμε απο την πλατεια Δημαρχειου,λειπει η φαντασια και η πρωτοβουλια .
Μια ΜΑΡΙΑ δεν φτανει......

Ανώνυμος είπε...

Οι προβοκάτσιες αλλού. Εδώ δεν πιάνουν. Ξούτ κότες.