Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ: Έπεσαν οι μάσκες στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τα 13 καφε - μπαρ

Μια άκρως αποκαλυπτική συνεδρίαση για τις προθέσεις των δημοτικών συμβούλων Βέροιας ήταν η χθεσινή, όπου πλέον οι μάσκες έπεσαν, οι εντεταλμένοι έδρασαν και πέτυχαν το αδιανόητο... Ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο, σύρθηκε πίσω από την (τυχαία;) πρόταση πρωτοεκλεγμένου δημοτικού...συμβούλου και, ω! του Θαύματος, το θέμα των 13 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα επιστρέψει στη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Απίστευτη κοροϊδία από τους φυγόπονους δημοτικούς συμβούλους, που προτίμησαν να επιστρέψουν τα θέματα, παρά να αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Κατώτεροι των περιστάσεων, αν και εκλεγμένοι από όλους τους πολίτες της Βέροιας, η πλειοψηφία των δημοτικών Συμβούλων ένιψε τας... χείρας της!

Και επειδή κάποιοι θα ισχυριστούν ότι δεν ήταν θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, να σημειωθεί ότι προβλέπεται για σοβαρά ζητήματα να παραπέμπονται τα θέματα της Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί κακώς να πήγε στο Συμβούλιο, αλλά από τη στιγμή που η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε πως δεν μπορεί να χειριστεί το θέμα, το Συμβούλιο έπρεπε να τα εξετάσει. Ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος της "αδυναμίας" της Επιτροπής; Προφανώς η απροθυμία των μελών της Επιτροπής να αναλάβουν την ευθύνη και το πολιτικό κόστος για το κλείσιμο 13 καταστημάτων (ή όσων ακόμη δεν έχουν συμμορφωθεί).

Αυτοί που δεν ήταν σύμφωνοι με την αναβολή και επιθυμούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει αποφάσεις ήταν οι Γιώργος Κάκαρης, Άρης Λαζαρίδης, Αργύρης Γκαμπέσης, Χριστίνα Γαϊτάνου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Κώστας Βοργιαζίδης, καθώς οι σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννα Σοφρόνωφ, Γιώργος Μελιόπουλος και Χρύσα Σαββαΐδου.
Όλοι οι υπόλοιποι παρόντες, ζήτησαν αναβολή.... (κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη στα ονόματα, καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας κάθε άλλο παρά ήρεμη ήταν, πάντως οι παραπάνω σίγουρα ψήφισαν υπέρ της συζήτησης).

Οι Γιώργος Μιχαηλίδης και Δημήτρης Δάσκαλος, που συμμετέχουν στην Επιτροπή είχαν ψηφίσει κατά της παραπομπής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση την οποία υποστήριξαν και χθες.

Ακόμα και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, που η τελική του πρόταση που τέθηκε προς ψήφιση ήταν να συζητηθούν τα θέματα στο Συμβούλιο, τελικά δεν ψήφισε την πρότασή του, ούτε αυτός, ούτε η παράταξή του (πλην του Αργύρη Γκαμπέση και του Χρήστου Τσιούντα ο οποίος αποχώρησε από την διαδικασία).

Μάλιστα, την παραίτησή τους από την Επιτροπή κατέθεσαν οι Αργύρης Γκαπέσης και Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι οποίοι μίλησαν για ανευθυνότητα του Συμβουλίου (και έτσι είναι κατά τη γνώμη μας), ενώ για μεθοδευμένη προσπάθεια να αποφευχθεί η συζήτηση του θέματος με "διαδικαστικά τερτίπια" έκανε λόγο η Ιωάννα Σοφρόνωφ (και πάλι έτσι είναι, κατά τη γνώμη μας, με πρωτοβουλία ομάδας Δημοτικών Συμβούλων μέσα από την παράταξη Ουσουλτζόγλου, χωρίς την έγκρισή της).

Πρόκειται για ακόμη μία φαιδρή εξέλιξη σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που δείχνει περίτρανα την αδυναμία της Δημάρχου να λάβει σοβαρές πολιτικές αποφάσεις (αλλά και να εφαρμόσει το νόμο) με την συνδρομή της ομάδας της, όσο και αν εισηγείται για το αντίθετο.
Αλλά πρόκειται επίσης και για μία απτή απόδειξη των πολιτικών ελιγμών του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος αρχικά έθεσε δύο ζητήματα, την επιστροφή των θεμάτων στην Επιτροπή και την συζήτηση των θεμάτων ένα προς ένα, τελικά απέσυρε την πρώτη πρόταση, αλλά όταν βρέθηκε ο νέος (και πολλά υποσχόμενος στα πολιτικά τερτίπια) δημοτικός σύμβουλος να προτείνει την επιστροφή των θεμάτων στην Επιτροπή, συντάχθηκε και ο κ. Τσαβδαρίδης με την πρότασή του.

Όλα αυτά, ενώ η δημοτική ομάδα της κ. Ουσουλτζόγλου είχε αποφασίσει σε προγενέστερη συνεδρίαση να υποστηρίξει την συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του θέματος.

Τώρα, θα πρέπει να αντικατασταθούν τα παραιτηθέντα μέλη της Επιτροπής, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προφανώς, να συνεδριάσει με τη νέα σύνθεση η Επιτροπή και να λάβει τις όποιες αποφάσεις. Καλό φθινόπωρο

ΠΗΓΗ:http://verianews.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

stin alexandreia na deis ti ginete .. efige o gatos (vlepe sidiropoulo) kai xoreuoun ta pontikia ( mexri kai oi tavernes sto pezodromo kanoun laikes )