Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του ιδιοκτήτη της ESPRESSO και του ΦΛΑΣ 96,1

Πέτρος Κυριακίδης
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, του πρώην στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον οποίο ήδη αναζητεί η αστυνομία.

Καταζητούμενος, μετά από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Λαυρεντιάδη, είναι πλέον και...
ο στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από την αστυνομία.

Η 2η ειδική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, γνωστού από τη δραστηριότητά του στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η PROTON BANK σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, μετά από εντάλματα της ανακρίτριας, συνελήφθησαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση, υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, κατηγορούνται 26 πρόσωπα και θεωρείται βέβαιο ότι η ανακρίτρια θα εκδώσει και άλλα εντάλματα για κατηγορούμενους που κρίνονται ύποπτοι φυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκδοθεί και νέο ένταλμα σύλληψης για γυναίκα, πρώην στέλεχος της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψή του, ο Λ. Λαυρεντιάδης δήλωσε αδιαθεσία, λόγω χρόνιου προβλήματος υγείας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι του οι Αρχές βρήκαν, μεταξύ άλλων, ένα χαρτοκιβώτιο με χαρτονομίσματα, καθώς και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Για την ιστορία παραθέτουμε ένα δημοσίευμα του The Media Project

Επίτιμος καθηγητής Ρουμανίας ο Π.Κυριακίδης με χειροκρότημα υπουργών

Δημοσιευμένο 16/10/2012
Παρών στο γεγονός της αναγόρευσης του και ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός Σίμος Κεδίκογλου.
Για τους απλήρωτους του Π. Κυριακίδη προφανώς δεν έκανε καμία δήλωση

 
Του Γιάννη Αγιάννη
 
Την Τετάρτη 17 οκτωβρίου οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πέτρου Κυριακίδη. Συγκεντρώνοντας έτσι τα “πυρά” της απεργίας στα ΜΜΕ στο συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα της ΝΕΠ που δεν πληρώνει 4 μήνες τώρα τους εργαζόμενους τους.

Στα ΜΜΕ του συγκροτήματος της ΝΕΠ, του εκδότη Πέτρου Κυριακίδη οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και (κάποιοι) εργαζόμενοι πια βρίσκονται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.

Ο εκδότης όμως ασχολείται με άλλες πια δραστηριότητες. Εκτός Ελλάδος, όπως αποκαλύπτεται. Εντός Ελλάδος έχει εξαφανισθεί από την εταιρεία του για τους πολλούς και προσπαθεί να μεταβιβάσει την Espresso, στα πρότυπα της Ισοτιμίας. Σε εταιρεία -φάντασμα δηλαδή που θα αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας με το μισό προσωπικό. Ρόλο σε αυτές τις κινήσεις έχει ο ισχυρός σύμβουλος της ΝΕΠ Γ. Σουβατζής που κάνει και τις επαφές.

Στο media project αρχικά έφθασαν πληροφορίες πως ο εκδότης της ΝΕΠ, ο Πέτρος Κυριακίδης της Espresso, του Flash, της Athens news, κ.λ.π. προτίθεται να ιδρύσει έδρα φαρμακευτικού κλάδου στο πανεπιστήμιο της Ρουμανίας Τίτου Μαϊορέσκου! Όπως αποδείχθηκε μέσα από την προβολή της σχετικής εκδήλωσης στο κανάλι του Π. Κυριακίδη, το Suny Channel χθές το βράδυ, η είδηση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πέτρο Κυριακίδη. Η ιστορία είναι πράγματι καυσίγελος για το πως λειτουργούν τα media και πως ελέγχονται από το πολιτικό σύστημα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Τηνπερασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μια τελετή για την αγόρευση του εκδότη, θεραπευτή και επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη σε επίτιμο καθηγητή Ιατρικής του ρουμάνικου πανεπιστημίου Τίτου Μαϊορέσκου. Το οποίο ίδρυμα δεν είναι ακριβώς πανεπιστήμιο αλλά ιδιωτικό κολλέγιο.

Το “ευτυχές” για τον εκδότη γεγονός, συνέβη με την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, απλήρωτων βεβαίως, από τα Μέσα που κατέχει. Παρών στο γεγονός της αναγόρευσης του και ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός Σίμος Κεδίκογλου. Ναι, ο αρμόδιος υπουργός των ΜΜΕ στην κυβέρνηση Σαμαρά, που δήλωσε στη Βουλή πως το κράτος δεν εισπράττει χρήματα για τις συχνότητες επειδή φοβάται πως θα γίνουν απολύσεις! Για τους απλήρωτους του Π.Κυριακίδη προφανώς δεν έκανε καμία δήλωση. Τίμησε ωστόσο με την παρουσία του τον εκδότη των απλήρωτων δημοσιογράφων.

Μπορεί να παίζουν ρόλο και οι σχέσεις που είχαν οι δυο τους, πριν τις εκλογές μιας και το εργοστάσιο της Alapis βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του νυν υπουργού.Στην εν λόγω εκδήλωση συντονιστής παρουσιαστής ήταν ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Flash που απεργεί με απόφαση των σωματείων. Μετείχε ακόμη πλήθος δημοσιογράφων, ο εκτελών χρέη διευθυντή στην Espresso, Β. Ιωάννου, η Ματίνα Ρέτσα του Flash και της ΕΡΤ αλλά και πολλοί πολιτικοί.
Εκτός του Σ. Κεδίκογλου, η Έ. Κουντουρά, ο Α. Λοβέρδος, ο Α. Γεωργιάδης, κ.ά. Και φυσικά πλήθος εκπροσώπων της εκκλησίας αφού οι σχέσεις του Π.Κυριακίδη με την εκκλησία είναι γνωστές.

Ο Πέτρος Κυριακίδης για όσους παρακολουθούν τη σκανδαλώδη υπόθεση Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη στα ΜΜΕ αλλά και στη φαρμακευτική βιομηχανία, τα βιλογοικά, κ.λ.π., ήταν (είναι;) ο προσωπικός θεραπευτής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ανακοινώνοντας την ίδρυση πανεπιστημιακής έδρας φαρμακευτικής στο ρουμάνικο πανεπιστήμιο, είπε πως θα συνεργαστεί με τον Ρώσο νομπελίστα Ζόρες Ιβάνοβιτς Αλβέροφ για πειράματα στην επίδραση ενέργειας σε υψηλές ταχύτητες στο ανθρώπινο σώμα! On camera δε, έδειξε το Suny Channel, πολλοί γιατροί εκδήλωσαν την ευγνωνομοσύνη τους στον Π. Κυριακίδη, γιατί αυτούς τους γιατρούς, τους πληρώνει για τις (διαφημιστικές) εκπομπές τους στο περιφερειακό κανάλι της Αττικής.

Ο Πέτρος Κυριακίδης στο μεταξύ τον περασμένο Αύγουστο είχε χαιρετήσει την επίσκεψη του Ρώσου νομπελίστα στην Αθήνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα του συγκροτήματος του, στην Espresso. Όπως επίσης είχε υποδεχθεί δυο χρόνια πριν, το 2010 πάλι στην Αθήνα, έναν κορυφαίο γενετιστή για τη συνεργασία με την Alapis. Την περίοδο εκείνη ο συνέταιρος του Π. Κυριακίδη, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είχε κάποιο πρόβλημα ελέγχου για τις επιχειρήσεις τους, ούτε βρίσκονταν στο στόχαστρο οικονομικής έρευνας. Η δε εταιρεία Alapis, κυριαρχούσε στον τομέα των φαρμακευτικών. Ένα χρόνο αργότερα, με την πτώση της Alapis και του μεγαλοεπιχειρηματία της Proton, (υποτίθεται πως) οι σχέσεις Λ. Λαυρεντιάδη με Κυριακίδη έσπασαν. Κι όμως. Πριν δέκα μέρες και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της ΝΕΠ απεργούν διεκδικώντας τους μισθούς τους, ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται στα όρια εξαθίωσης, ο Λ. Λαυρεντιάδης έκανε επίσκεψη στο κτήριο της εταιρείας στη Θησέως.
 
Η εκδήλωση της Παρασκευής, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι άλλη μια γιορτή τιμητικών τίτλων και αβρότητας ανάμεσα στην εκδοτική, πολιτική και εκκλησιαστική ελίτ.

Η ALAPIS μπορεί να κατέρρευσε στην Ελλάδα. Μήπως όμως έχει μέλλον σε άλλη χώρα των Βαλκανίων; Το ερώτημα προς τα παρόν είναι ρητορικό. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι από τους απλήρωτους δημοσιογράφους των ΜΜΕ του Π. Κυριακίδη παρακολουθούν από τις θέσεις στελεχών που κατέχουν, τα επόμενα βήματα του εκδότη. Εντός και εκτός Ελλάδας. Και όλοι οι άλλοι, επίσης απλήρωτοι δημοσιογράφοι ή διοικητικοί λιμοκτονούν.
Περιμένοντας το “θαύμα” μιας ενεργειακής παρέμβασης από τον θεραπευτή εκδότη τους.

Πηγή: The Media Project

Ο Λαυρεντιάδης, ο συνεργάτης “Δρ” Κυριακίδης και οι χειροκροτητές Σίμος, Άδωνις και Λοβέρδος


Ημερομηνία: 13/12/2012
Με αφορμή τη σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο της Proton Bank, θυμηθήκαμε στο left.gr και την ιστορία ενός από τους 29 συγκατηγορούμενούς του, του Κ. Κυριακίδη, του οποίου οι πολιτικές φιλίες τίποτα δεν είχαν να ζηλέψουν από του συνεργάτη του.

Media preview
Φωτογραφία από τη πρόσφατη αναγόρευση του Κ. Κυριακίδη σε επίτιμο διδάκτορα
Τι συμβαίνει, Επίτιμε Δρ Κυριακίδη;
Θα πρέπει να περνάει δύσκολες ώρες ο επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης. Χρωστάει μισθούς μηνών στο προσωπικό των εφημερίδων του (Espresso, Athens News), του ραδιοφωνικού σταθμού του (Flash FM) των τηλεοπτικών του σταθμών (Sport TV and Sunny TV) καθώς και άλλων επιχειρήσεων, αφήνοντας στους υπαλλήλους ως μόνη διέξοδο την απεργία προκειμένου να πιέσουν για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό θα πρέπει να προκαλεί στον Κυπριακής καταγωγής μεγιστάνα των media η αναφορά του ονόματός μεταξύ των 27 που εμπλέκονται σ’ ένα απ’ τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας – την υπεξαίρεση701 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank, που τότε διευθυντής της ήταν ο στενός φίλος, συνεργάτης και ασθενής του σε θέματα ομοιοπαθητικής Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. [ http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4704858]
Υπάρχουν, λοιπόν, για τον 72χρονο πολλοί λόγοι για να αποφεύγει την περιττή δημοσιότητα και αντ’ αυτού να ασχοληθεί με τα προσωπικά του προβλήματα καθώς κι αυτά των εκατοντάδων υπαλλήλων που αφήνει απλήρωτους.
Μα στον παράξενο κόσμο που ο Κυριακίδης έχει χτίσει γύρω του πάντα υπάρχει χρόνος για μια εκδήλωση ματαιοδοξίας.
Έχοντας λάβει μερικά δυσνόητα παράσημα από τα ορθόδοξα πατριαρχεία της Ιερουσαλήμ και της Αλεξανδρίας [ http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1562274], δήθεν για τις φιλανθρωπικές του δράσεις, στις 12 Οκτωβρίου ο Κυριακίδης έλαβε κάτι διαφορετικό – ένα τιμητικό διδακτορικό τίτλο ιατρικής από το πανεπιστήμιο Titu Maiorescu [ http://www.utm.ro/] της Ρουμανίας.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, [ http://www.themediaproject.gr/article/30166/Epitimos-kathigitis-Roumanias-o-PKuriakidis-me-xeirokrotima-upourgon] αποδεικνύοντας ότι ούτε κατηγορίες υπεξαίρεσης εκατομμυρίων δεν μπορούν να κρατήσουν τους υπουργούς μακριά απ’ τον Κυριακίδη.
Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε μαιευτική κλινική των Αθηνών επί της λεωφόρου Συγγρού, έγινε σε αναγνώριση της “επιστημονικής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής προσφοράς” του Κυριακίδη, σύμφωνα με το ενημερωτικό email της εταιρίας του. Το ίδιο mail, που καλούσε τα mediaτου ομίλου να καλύψουν το γεγονός, δεν έδινε περισσότερες πληροφορίες για το είδος της ιατρικής προσφοράς του.
Πράγμα το οποίο είναι λογικό μια και ο Κυριακίδης που υποστηρίζει ότι είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,[ http://www.alapis.eu/files/ir/etairika_entupa/ALAPISCP_ENG.pdf (pdf)] θεωρεί ιατρική και επιστημονική γνώση αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν απροκάλυπτη αγυρτεία.
Ο Κυριακίδης, που τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν ένα σούπερ μάρκετ οργανικών προϊόντων και ένα πρακτορείο χορήγησης πιστοποιητικών “οργανικών προϊόντων”, θεωρεί εαυτόν διατροφολόγο κι έχει καυχηθεί ότι “τα διατροφικά του προγράμματα, που ήταν αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και εμπειρίας, έχουν δημοσιευθεί χρόνια πριν από διαπρεπή Βρετανό διατροφολόγο”.
Επίσης ανέφερε ότι προετοίμαζε βιβλίο πάνω στην ιδέα του της “διατροφής του 50%”, που προάγει τον παραλογισμό ότι μπορεί κανείς να διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά του, αν μειώσει στο μισό το φαγητό που καταναλώνει, κι αυτό είναι οργανικό.
Ο Κυριακίδης περιέγραψε την ψευδοεπιστήμη του ως εξής:
“ Εφαρμόζοντας την επί δεκαετίες έρευνά μου σε συνδυασμό με συγκριτικές έρευνες, θα αποδείξω ότι καταναλώνοντας μόλις 50% οργανικών προϊόντων είναι δυνατή η διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού. Αλλά το 50% θα πρέπει να είναι οργανικό. Αν οι άνθρωποι ακολουθήσουν αυτή τη διατροφή, θα μπορούν επίσης να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν οικονομικά.”
Κι αυτός ο άνθρωπος, όπως ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι στη βράβευσή του, θα συνεργαστεί τώρα με το Ρώσο νομπελίστα στη φυσική Alexei Alexeyevich Abrikosov (84) πάνω σε “πειράματα επιπτώσεων υψηλής ενέργειας ταχυτήτων στο ανθρώπινο σώμα” (experiments in high-energy impact velocities on the human body).
Αγυρτία! Φαινεταί τόσο γελοίο όσο η πολύ προβεβλημένη συνεργασία μεταξύ της εταιρίας Alapis του Λαυρεντιάδη (της οποίας ο Κυριακίδης διετέλεσε γενικός διευθυντής) και του Αμερικανού επιχειρηματία-βιολόγουCraig Venter. Η συνεργασία αυτή σκόπευε στη δημιουργία ενός νέου τύπου εμβολίου που δεν θα βασιζόταν στο αυγό και θα παραγόταν σε μόλις 5 μέρες (πολύ λιγότερες από τις 35 που χρειάζονται τώρα).[ www.athensnews.gr/issue/13406/22828]
Αναρωτιέται κανείς τι σκέφτεται γι’ αυτές τις ανοησίες ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός υγείας του Πασόκ που φέρεται να σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Ήταν ένας απ’ τους παριστάμενους στη απονομή του διδακτορικού τίτλου μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη της Νέας Δημοκρατίας και την Έλενα Κουντουρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. [ http://www.themediaproject.gr/article/30166/Epitimos-kathigitis-Roumanias-o-PKuriakidis-me-xeirokrotima-upourgon]
Γιατί λοιπόν ένα ιδιωτικό ρουμάνικο πανεπιστήμιο τιμά αυτό τον άνθρωπο και γιατί η βράβευση γίνεται σε μαιευτήριο των Αθηνών κι όχι στο Βουκουρέστι;
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα γιατί τον Απρίλιο το δικαστήριο διέταξε τον Κυριακίδη, το Λαυρεντιάδη και κάποιους ακόμα κατηγορούμενους για την υπόθεση της Proton Bank να καταθέσουν τα διαβατήριά τους προκειμένου να μην εγκαταλείψουν τη χώρα και φυγοδικήσουν. [ http://www.hri.org/news/greek/ana/2012/12-06-21.ana.html#36]
Οι σχέσεις μεταξύ του Κυριακίδη και του πανεπιστημίου Titu Maiorescuφτάνουν ως το 2009, όταν το Ρουμανικό ίδρυμα ξεκίνησε στην Αθήνα ένα πρόγραμμα νοσηλευτικής [ http://www.utm.ro/files/file/documente/relatii_internationale/alte_acorduri_de_colaborare.pdf] μέσω του Kyriakides Studies College (που από τότε μετονομάστηκε σεUniversal Studies of Health & Business μια και η σχολή δεν είχε τα απαραίτητα στάνταρντς ώστε να αποκαλείται “κολέγιο” σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο). Τη σχολή διοικεί ο γιος του Πέτρου Κυριακίδη, Μιχάλης.
Το 2009 ο “Δρ Μιχάλης Κυριακίδης” (Michalis Kyriakidies MD), όπως αναφερόταν στο πρόγραμμα, παρουσίασε μια μελέτη σε συνέδριο [ http://www.utm.ro/conferinta_2012/files/program_conferinta_2009.pdf (pdf)] που οργανώθηκε από το πανεπιστήμιο Titu Maiorescu. Ο ίδιος συστήθηκε ως “επίτιμος καθηγητής” του Ρουμανικού ιδρύματος.[ http://kepp.imerides.gr/cv.php?id=17]
Ένας ρεφλεξολόγος που υποστηρίζει ότι έχει τίτλους από πολυάριθμα κολέγια, ο Μιχάλης Κυριακίδης μίλησε για την “Κρανιοϊερή ρεφλεξολογία για βρέφη”, μια ψευδοεπιστήμη που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι ο θεραπευτής, τοποθετεί τα χέρια του πάνω στον ασθενή, γεγονός που του επιτρέπει να “συγχρονιστεί με τον κρανιοϊερό ρυθμό”.
Το διδακτορικό του Μιχάλη στην ιατρική πιθανότατα δεν αξίζει τόσο όσο αυτό που θα λάβει ο πατέρας του απ’τη Ρουμανία, καθώς το δικό του προέρχεται από το διαβόητο εργοστάσιο πανεπιστημιακών τίτλων “Brantridge University”.
Το ψεύτικο κολέγιο, που έχει κλείσει εδώ και καιρό, λειτουργούσε με βάση του ένα σαλόνι στο Sussex στην Μ. Βρετανία, πριν καταλήξει στη Honoluluτης Hawaii. Εξέδιδε διπλώματα “δωρεάν με μόνο κόστος $100 για την εκτύπωση”, σύμφωνα με τον Bear’s Guide to Alternative College Degrees.
Ο Μιχάλης όμως αποκτά τη δυνατότητα να παρουσιάζεται ως “Δόκτωρ” και “απόφοιτος Ιατρικής σχολής”, πιθανότατα κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας.
Ένας ακόμα απόφοιτος του ανύπαρκτου κολεγίου είναι και ο ίδιος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο πρώην διευθυντής της Proton Bank και τηςAlapis υποστηρίζει ότι έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Marketing καθώς καιPhD απ’ το ίδιο ίδρυμα.[ http://www.ahiworld.com/press_releases/pdfs/PR54athens_bios.pdf (pdf)
Ο Λαυρεντιάδης κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τα υποτιθέμενα χρήματα και τίτλους του – οι οποίοι ξεγέλασαν ακόμα και τους Financial Times ώστε να τους παρουσιάσουν ως “εξ αποστάσεως διδακτορικό τίτλο στο Μάρκετινγκ” [http://www.ft.com/intl/cms/s/0/734a1cb6-4fe0-11de-a692-00144feabdc0.html#axzz295DJaDpO ] – να βαυκαλιστεί με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (Center for Strategic and International Studies (CSIS)), ένα συντηρητικό think tank με έδρα την Washington, όπου ίδρυσε την “Έδρα Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για Νοτιοανατολικές Ευρωπαϊκές Σπουδές” (Lavrentis Lavrentiadis Chair for Southeast European Studies) τον Ιανουάριο του 2010. Το CSIS επειδή προφανώς γνωρίζει την τροπή που πήρε η καριέρα του Λαυρεντιάδη, έχει αφαιρέσει το όνομά του από το site, ενώ η έδρα μετονομάστηκε σε Project in Southeast European Studies. (Η σχέση του Λαυρεντιάδη με την έδρα έχει διατηρηθεί στο διαδικτυακό αρχείο [ http://web.archive.org/web/20110709021221/http://csis.org/program/lavrentiadis-chair]).
Ας γυρίσουμε όμως στον Μιχάλη Κυριακίδη. Υποστηρίζει επίσης ότι κατέχει πτυχία ρεφλεξολογίας, φυσιοθεραπείας και ηλεκτροβελονισμού από τηνπολυτεχνική σχολή του Leeds, το Διεθνές Ινστιτούτο Ρεφλεξολογίας στο Λονδίνο, το Κολέγιο Φυσικών Θεραπειών του Berkeley και το Κολέγιο Συμπληρωματικού Βελονισμού (College of Complementary Acupuncture).Υποστηρίζει επίσης ότι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και το μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κι ότι κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά και τη διοίκηση από το πανεπιστήμιο του Ansted(έτερο εργοστάσιο πτυχίων με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους).[ http://www.iatro.gr/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%81%CE%B5%CF%86%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/1053-refleksologia.html και http://kepp.imerides.gr/cv.php?id=17]
Μένει να δούμε αν ο Κυριακίδης ο Πρεσβύτερος θα εκμεταλλευτεί τον καινούριο του τίτλο, αλλά αν μοιάζει με το γιο του το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνει και όλοι θα διαβάσουμε για τον καλό δόκτορα Κυριακίδη στα επόμενα τεύχη των εφημερίδων του αν και όποτε αυτές επανακυκλοφορήσουν φυσικά. Η συνεχιζόμενη απεργία στην Espresso και στα άλλα μέσα του ομίλου γλιτώνει το ελληνικό κοινό από τα δουλοπρεπή και ανούσια άρθρα που εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη τους σε συναντήσεις με πολιτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς / συκοφάντες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: