Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Νεολαία ΣΥΝ- Πρόσχημα το παρεμπόριο. Στόχος το άσυλο

Η εισβολή της αστυνομίας στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρόσχημα την πάταξη του παραεμπορίου, αποτελεί ευθεία στοχοποίηση της πολιτικής ζωής και των...
συνδικαλιστικών ελευθεριών, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις και ο εισαγγελέας κατέληξαν να εισβάλλουν στα γραφεία των φοιτητικών παρατάξεων. Η καταπάτηση του ασύλου, η παρεμπόδιση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου " Σωτήρης Πέτρουλας" να εισέλθουν στο χώρο, οι τραμπουκισμοί και οι απειλές για προσαγωγές από δυνάμεις των ΜΑΤ σε φοιτητές που συγκεντρώθηκαν απʼ έξω, αποτελούν πρωτόγνωρα φαινόμενα για την πανεπιστημιακή κοινότητα συνολικά.
Οι κινήσεις αυτές αποτελούν δείγμα ακραίου αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η αξιοποίηση «ευρημάτων» για να δημιουργηθεί μια εικόνα «ανομίας», μοναδικό στόχο έχει την κατασυκοφάντηση του Δημοσίου Πανεπιστημίου, ενισχύοντας την ατζέντα της ακροδεξιάς και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Καλούμε το φοιτητικό κίνημα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες χιλιάδων. Η αστυνομική αυθαιρεσία και η καταστολή δε θα γίνουν η δική μας καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: