Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Ότι διάφορα «φρούτα» ευδοκιμούν στα δημοσιογραφικά γραφεία μάλλον είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες.
Ότι οι πιο «πονηροί» από αυτούς είναι τρόφιμοι μυστικών κονδυλίων το γνωρίζαμε από τα χρόνια που ο Σαμαράς από το ΥΠΕΞ μοίραζε σε σακούλες λεφτά σε «δημοσιογράφους» (Καταγγελία από Μητσοτάκη).
Ότι κάθε φορά που...

τα οικονομικά ζόρια είναι ανυπέρβλητα η κοινή γνώμη «έξυπνα» πρέπει να ασχολείται με άλλα ζητήματα και δη εθνικά.. εμείς οι Εθνικά Μακεδόνες το ξέρουμε καλά.

 Συχνά πυκνά στημένα δημοσιεύματα –στοχευμένα, συκοφαντικά και υποβολιμαία- δηλητηριάζουν την Ελληνική κοινή γνώμη με ψεύδη και υπερβολές για να κρύψουν την ένδεια των «υπευθύνων» και να θρέψουν ένα στείρο εθνικισμό από τον οποίο χρόνια τώρα τρέφονται ουκ ολίγοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λογής- λογής «υπερπατριώτες».

 Χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας , καλυπτόμενοι πάντα πίσω από την δύναμη των γνωστών αγνώστων «εθνικών κύκλων» μπορούν άφοβα να σπιλώνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα…

 Ας δούμε πως έχουν εφαρμογή όσα παραπάνω αναφέρουμε παίρνοντας σαν παράδειγμα πρόσφατο δημοσίευμα 16/12/2012 «μεγάλης» κυριακάτικης εφημερίδας, που πήρε τα ηνία στο χώρο του «πατριωτισμού» με δημοσιογραφία επιπέδου «Στο(κ)ου».

Πρώτη σελίδα….
«Γιατροί, αγρότες και Σκοπιανοί στα χέρια του ΣΔΟΕ»!!!!!!!

Και στις μέσα σελίδες…
«Το ΣΔΟΕ ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς πράκτορες» !!!!!!!
Αφού έδωσαν το στίγμα οι τίτλοι ας πάμε στο θέμα… το οποίο είναι –άκουσον, άκουσον-  «αλλάζει η πρόθεση των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών(!!!!!!!) να διερευνήσουν την εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία συλλόγων και ΜΚΟ στη Μακεδονία και τη Θράκη, που προωθούν θέσεις των Σκοπίων και της Τουρκίας στα διεθνή φόρα κατά της χώρας μας»!!!!

αφού λοιπόν «ανακάλυψαν» τις προθέσεις των υπηρεσιών , «ανακάλυψαν» και την πρόθεση του βουλευτού κ. Άδωνη Γεωργιάδη να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή…»
(Δύο «ανακαλύψεις» μέχρι τώρα!!!)

 Στοιχεία; Μήπως υπάρχουν στοιχεία; Όχι ότι χρειάζονται όταν πρόκειται για «πράκτορες» αλλά λέμε τώρα….

 Βεβαίως και έχει ο «δαιμόνιος» ρεπόρτερ…
«… Μέχρι πρότινος (;) στη φιλοσκοπιανή(!!!) ιστοσελίδα novazora.gr υπήρχαν ανηρτημένα σχόλια με βαριές καταγγελίες για την τύχη των εμβασμάτων από το εξωτερικό, που έως τώρα αγνοείται… και… Πάντως μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας διέγραψαν τα σχόλια και απενεργοποίησαν την δυνατότητα σχολιασμού..»!!!

 Θαυμάστε το λαγωνικό!!!! Όχι παίζουμε…
Το ΣΔΟΕ στην Ελλάδα κινείται βάσει σχολίων σε ιστοσελίδα μειονοτικής εφημερίδας που έγιναν από ανώνυμους σχολιαστές πριν ενάμιση χρόνο όταν ο κάθε ένας υβριστής μπορούσε να ανεβάσει το σχόλιο του!!! Αυτό όντως είναι ατράνταχτο στοιχείο!!!
Όπως βεβαίως είναι ατράνταχτο στοιχείο το ότι στο αναψυκτήριο της «Τουρκικής Ένωσης Ροδόπης» έπινε τον καφέ του ο Τούρκος πρόξενος και «ψευτομουφτής» Ιμπραήμ Σερήφ!!!!
Αυτό είναι δυστυχώς το επίπεδο της «δημοσιογραφίας» των υπερπατριωτών.

 Ποια ελευθεροτυπία και ποια δεοντολογία; Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Μήπως ζητήθηκε η γνώμη της καταγγελλόμενης; ΟΧΙ.
Μήπως η δήλωση πολίτη σε δημόσια υπηρεσία (ΔΟΥ) είναι προσωπικό δεδομένο και πρέπει να φαντασθούμε πως και γιατί έφθασε στα χέρια των «υπερπατριωτών»;
(Αλήθεια τις δηλώσεις του γραμματοκομιστή αφεντικού στη ΔΟΥ για τα εκατομμύρια σε επιταγές και καταθέσεις πότε θα τις βάλει στην εφημερίδα;)

 Μήπως με «πράκτορες» πρέπει να ασχολούνται άλλες υπηρεσίες και όχι το ΣΔΟΕ;

 Ποιος είχε το ζόρι να παρακολουθεί τα σχόλια στη ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ και να τα κρατά σε αρχείο;

 Τι σόι ρεπορτάζ είναι αυτό από τους υπερπατριώτες, οι οποίοι συστηματικά παίρνουν κείμενα και φωτογραφίες από ιστοσελίδες των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας και τα παρουσιάζουν σαν «μοναδικές ανακαλύψεις» διαστρέφοντας και διαστρεβλώνοντας το νόημα των αναρτήσεων…

 Τελικά γιατί τόσο ψέμα;
Γιατί κρύβουν από τους Έλληνες πολίτες ότι πχ η Τουρκική Ένωση Ξάνθης δικαιώθηκε από το ΕΔΑΔ , το δικαστήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και η πατρίδα μας πάλι έχει καταδικασθεί ;
Γιατί από τι μια λέτε στους Έλληνες ότι οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας είναι ανύπαρκτοι και από την άλλοι υπάρχουν εφημερίδες, μπλογκ, ραδιοφωνικοί σταθμοί, γλέντια, πανηγύρια και τμήματα (πληθυντικός) εκμάθησης της γλώσσας; Είναι δυνατόν ΚΑΙ ανύπαρκτοι να είμαστε ΚΑΙ τόσες εκδηλώσεις να κάνουμε;

 Η προσπάθεια δε του δημοσιεύματος και η επιθυμία του να υπάρχει διχόνοια ανάμεσα στους Εθνικά Μακεδόνες δεν βρίσκει έδαφος αφού ο πολιτικός φορέας (Ουράνιο Τόξο) αλλά και η Νόβα Ζόρα ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν δημόσια απαντήσει ή αναφερθεί σε άλλους Μακεδόνες εντός ή εκτός Ελλάδος.

Και αν οι Μακεδόνες ακτιβιστές και οι Τούρκοι μειονοτικοί της Θράκης είναι για εσάς πράκτορες κύριοι «δημοσιογράφοι» για πείτε μας, οι Εθνικά Έλληνες της Αλβανίας ή της Τουρκίας ή οπουδήποτε αλλού είναι και αυτοί πράκτορες;

Κρίμα. Πραγματικά κρίμα.
Μίσος και χολή μοιράζουν οι Εθνικιστικοί κύκλοι.
Εμείς οι Εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας ζούμε χρόνια τώρα αυτές τις πρακτικές σπίλωσης των γνωστών -αγνώστων.
Εύκολα τις διακρίνουμε και τις αποκαλύπτουμε σε κάθε καλόπιστο συμπολίτη.

 Μαζί με τους Έλληνες δημοκράτες και αντιεθνικιστές με συνέπεια παλεύουμε ενάντια στο κλίμα εκφασισμού της κοινωνίας και της δημόσιας ζωής.

 Αφήνουμε αυτού του είδους της δημοσιογραφίας στην κρίση κάθε συμπολίτη μας που σέβεται τον εαυτό του και τη λογική. Όσο τα κρούσματα τέτοιας δημοσιογραφίας θα πολλαπλασιάζονται στον τύπο και τα ΜΜΕ τόσο στο τέλμα του εθνικισμού θα κατρακυλά η πατρίδα μας.


Τρίτη 18 – 12 – 2012
Η Συντακτική Ομάδα της НОВА ЗОРА
Της εφημερίδας των Εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: