Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στις τοπ-10 ιστορίες του CBC, η ίδρυση γραφείου της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ

Στο top 10 της λίστας των ρεπορτάζ κορυφαίου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CBC για την επαρχία του Κεμπέκ, κατατάχθηκε το ρεπορτάζ σχετικά με τη δημιουργία του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ.

«Αιχμή του δόρατος» είναι η στάση της οργάνωσης απέναντι στους μετανάστες μέσα στο ...

πολυπολιτισμικό Κεμπέκ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ ετοιμάζουν δέματα για τα Χριστούγεννα με αποδέκτες μόνο Έλληνες Χριστιανούς, λέγοντας πως δεν είναι κακό να αποστέλλουν δέματα στην Ελλάδα για τους «αληθινούς Έλληνες». «Βασιζόμενοι σ' αυτά που βλέπουμε καθημερινά και στο γεγονός πως οι Έλληνες πεινούν, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε», δήλωσε στο καναδικό τηλεοπτικό κανάλι ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης στο Μόντρεαλ Σπύρος Μακροζωνάρης.

Στο μεταξύ, απειλές από την οργάνωση δέχτηκε, όπως κατήγγειλε, η δημοσιογράφος του CBC Τζοάν Βράκας, η οποία είχε στο παρελθόν ασχοληθεί με το θέμα. Την ίδια ώρα στο «you tube» τα αναπαραγόμενα ρεπορτάζ της έχουν δεχθεί πολλά προσβλητικά σχόλια για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους.

Μέλη της εβραϊκής οργάνωσης B'nai Brith συναντήθηκαν πρόσφατα με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ προκειμένου να συζητήσουν για την "ρατσιστική και αντισημιτική" (όπως την χαρακτηρίζουν) πολιτική της Χρυσής Αυγής εναντίον συμπολιτών τους στο Μόντρεαλ.

«Γι’ αυτούς ο Εβραίος δεν είναι Έλληνας» δήλωσε η διευθύντρια της οργάνωσης B'nai Brith», Άννα Αχρονχάιμ. «Οι Εβραίοι έχουν μακρά ιστορία στην Ελλάδα, πώς μπορεί να λένε πως δεν είναι Έλληνες;», είπε στο CBC.

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φορέων της Ελληνικής παροικίας αντιδρούν έντονα στο «φαινόμενο του ρατσισμού της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ», όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ. Άλλοι πιστεύουν πως οι ντόπιοι Έλληνες-μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν πέσει θύματα ενός κακώς εννοούμενου πατριωτισμού.

Θυμίζουμε ότι ο γιος του αντιπροέδρου της οργάνωσης και πρωταθλητής δρόμων ταχύτητας στο στίβο Νικόλας Μακροζωνάρης, όταν τον αποκάλεσαν στη «wikipedia» «γιο του νεοναζί», εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως δεν εγκρίνει τα πολιτικά πιστεύω του πατέρα του αλλά εγγυάται 100% πως δεν είναι ρατσιστής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα απασχόλησε όλα τα καναδικά μέσα κατά τον περασμένο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: