Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΒΟΛΟΣ - "Το κράτος λειτουργεί ως μπράβος της φασιστικής Χρυσής Αυγής"

Πλήθος αντιδράσεων, από κόμματα και φορείς, έχουν προκαλέσει τα γεγονότα που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Βόλο, κατά τα οποία έγιναν πάνω από 60 προληπτικές προσαγωγές αντιφασιστών πριν από εκδήλωση διανομής τροφίμων από Χρυσαυγίτες.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Οικολόγων Πράσινων, ΕΕΚ αλλά και της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας:


ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Όξυνση της καταστολής και της τρομοκρατίας στο Βόλο

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος αντιφασιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Βόλου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Σημειώνουμε με έμφαση ότι η επίθεση που οδήγησε σε 60 προσαγωγές έγινε πολύ πριν την ώρα που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή ότι θα βρίσκεται στην παραλία.

Οι προληπτικές προσαγωγές φαίνεται να γίνονται καθεστώς και στο Βόλο - θυμίζουμε αντίστοιχη δράση των αστυνομικών δυνάμεων είχαμε και στις 6 Δεκέμβρη, πριν την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του ξεσηκωμού της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008.

Αυτές οι πρακτικές της αστυνομίας συνιστούν ακραία παραβίαση, πρωτόγνωρη για το Βόλο, συνταγματικά καθιερωμένων δικαιωμάτων. Μέσα από αυτές η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Τρομοκρατία διαφόρων ειδών, καταστολή και απειλητική φρασεολογία «Αβερωφικού» – ακροδεξιού τύπου σαν αυτές απέναντι σε δημόσιους υπαλλήλους χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν την καταρρέουσα κυβέρνηση, που διαλύει τη κοινωνία και ξεπουλά την πατρίδα.

Οι παραπάνω πολιτικές εφαρμόζονται και μέσα από τις επιλογές της εκάστοτε τοπικής ηγεσίας των αστυνομικών αρχών. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και στην πόλη μας μια άγρια κλιμάκωση του αστυνομικού αυταρχισμού και της κρατικής βίας. Στάση η οποία είναι τουλάχιστον προκλητική για τους δημοκρατικούς πολίτες.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται στα σώματα ασφαλείας, να απομονώσουν με τη στάση και τη δράση τους τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που πηγάζουν από τη ροπή της κυβέρνησης σε αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Ο λαός θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που ισοπεδώνει τη χώρα και αφανίζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας

Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας: Μοναδικός σκοπός η τρομοκράτηση των πολιτών
Με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών και την παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Βόλου έγιναν σήμερα το πρωί πάνω από 60 προσαγωγές αντιφασιστών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην παραλία του Βόλου με τη δικαιολογία διανομής τροφίμων σε πολίτες. Αυτό αποδείκνυε και η μεγάλη αστυνομική δύναμη που συγκεντρώθηκε στο Βόλο, απέναντι σε ένα πλήθος διαδηλωτών που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και μετά από τη διαμαρτυρία τους έξω από το αστυνομικό τμήμα, συνέχισαν ειρηνικά την πορεία τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των αρχών να προστατεύσουν τη Χρυσή Αυγή και να περιορίσουν το δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας των πολιτών.

Η Έλενα Δημητρίου, δικηγόρος, μέλος των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας, δήλωσε: "σε συνέχεια της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην πόλη του Βόλου, όπου στην τελευταία πορεία του Πολυτεχνείου κακοποιήθηκε από αστυνομικούς με χτυπήματα από γκλομπς στο κεφάλι διαδηλωτής που κατέληξε με 9 ράμματα στο Νοσοκομείο, έρχεται σήμερα η προσαγωγή 60-70 ατόμων στην Ασφάλεια. Ατόμων που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και στερήθηκαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να έρθουν σε επαφή με συνηγόρους την ίδια στιγμή που τα άτομα της Χρυσής Αυγής που διαπράττουν αδικήματα απολαμβάνουν ασυλίας από τις αστυνομικές αρχές...".

Η Βασιλική Νάκου, εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων σημειώνει: "Οι εκφοβιστικές ενέργειες των αρχών προφανώς και δεν αρμόζουν με τον τίτλο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός αν στην προστασία τα κριτήριά τους είναι τόσο επιλεκτικά όσο και αυτά στις προσφορές της Χρυσής Αυγής. Όσο για τις παραπλανητικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής, αυτές πρέπει να τις καταδικάσει ο ίδιος ο λαός του Βόλου, ανακαλώντας από τη μνήμη του τι σημαίνει ναζισμός και απαξιώνοντας με ειρηνικό και μη βίαιο τρόπο ό,τι προσφέρουν οι νεοναζιστές για να γίνουν συμπαθείς".

ΕΕΚ: Αθλιότητα του κράτους που λειτουργεί ως μπράβος της φασιστικής Χρυσής Αυγής

To Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την αθλιότητα του κράτους που, για άλλη μια φορά, λειτουργεί ως μπράβος της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Βόλο, ενάντια στη διοργάνωση φιέστας «διανομής τροφίμων» από τους παρακρατικούς, η αστυνομία προσήγαγε όλους τους παρευρισκόμενους αγωνιστές. Ανάμεσα τους και στέλεχος του ΕΕΚ από την περιοχή.

Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας κι εξαθλίωσης, όχι μόνο χτυπά, βασανίζει και συλλαμβάνει αντιφασίστες όταν αυτοί σταματούν τα φασιστικά πογκρόμ, όπως με τους 15 της Πλατείας Αμερικής, αλλά τώρα επεμβαίνει κατασταλτικά βοηθώντας τη Χρυσή Αυγή να φτιάξει το «φιλάνθρωπο» προφίλ της. Ενώ είναι το πιο πιστό μαντρόσκυλο των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και όλων όσων μας έχουν κλέψει τη τελευταία μπουκιά από το στόμα, διοργανώνουν με τα λεφτά του ελληνικού λαού από τις επιχορηγήσεις (κι όχι μόνο…) πανηγυράκια για να… μοιράσουν ψίχουλα στους πεινασμένους.

Είναι αδύναμοι. Δεν μας φοβίζουν. Το κράτος επιστρατεύει τους φασίστες επειδή βρίσκεται σε κρίση και οι φασίστες δεν μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό στο δρόμο χωρίς το κράτος. Η εργατική τάξη θα τους συντρίψει και τους δύο.


Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας: Προκλητική συνεργασία αστυνομίας και Χρυσής Αυγής

Το Σάββατο 22/12/2012, στο Βόλο, ζήσαμε ένα από τα πιο προκλητικά επεισόδια της γνωστής συμμαχίας μεταξύ αστυνομίας και Χρυσής Αυγής. Ένα επεισόδιο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο ρόλος και των μεν και των δε.
Στις 11:00 είχε καλεστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και άλλους φορείς. Από πολύ νωρίς το πρωί, περίπου 70 αντιφασίστες και αντιφασίστριες είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία, στην «Αργώ». Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν προκηρύξεις. Δεν έκαναν καμία επιθετική κίνηση προς κανέναν, φαίνεται όμως ότι και μόνο το γεγονός ότι έκαναν συγκέντρωση ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει την αστυνομία εναντίον τους.

Κάποια στιγμή η αστυνομία πλησίασε στο σημείο και λίγο αργότερα, πάντα με την κάλυψή της προφανώς, έφτασαν και καμιά 15ριά μέλη της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα. Αφού οι Χρυσαυγίτες συνεννοήθηκαν σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας με τους αστυνομικούς, λίγα λεπτά αργότερα, και χωρίς καμία απολύτως αφορμή, διμοιρίες ΜΑΤ περικύκλωσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση από όλες της πλευρές και κινήθηκαν εναντίον της φωνάζοντας: «τώρα θα σας πετάξουμε στη θάλασσα». Αφού τους έβρισαν και τους έδειραν, τους προσήγαγαν όλους στο Τμήμα. Όλη αυτή την ώρα, σε απόσταση λίγων μέτρων και χωρίς καμία απολύτως αστυνομική επιτήρηση, οι ροπαλοφόροι Χρυσαυγίτες περίμεναν να κάνει η αστυνομία τη δουλειά για λογαριασμό τους. Ανάμεσά τους, άνετος και με καφέ στο χέρι, ο πιστολέρο ναζιστής βουλευτής Ηλιόπουλος, μόνιμος θαμώνας ξενοδοχείου 5 αστέρων και αδρά πληρωμένος από τη Βουλή, περίμενε να μοιράσει λίγα κιλά πατάτες «μόνο για Έλληνες» (λες και η πείνα έχει εθνικότητα).

Όσοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την κραυγαλέα φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας απειλήθηκαν με προσαγωγή ή πράγματι προσήχθησαν. Οι επικεφαλής της αστυνομίας (ανάμεσά τους ο ίδιος ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας) το είπαν χωρίς περιστροφές: οι συγκεντρωμένοι ήταν αλήτες που ήθελαν φασαρίες, οι δε ροπαλοφόροι της Χρυσής Αυγής «νόμιμο κόμμα που θέλει να κάνει μια συγκέντρωση». Οι μαχαιροβγάλτες φασίστες είναι νόμιμοι και με αστυνομική προστασία και οι αντιφασίστες παράνομοι μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν! Στο τέλος ο ίδιος ο επικεφαλής των ασφαλιτών απείλησε με ασύλληπτο θράσος όσους διαμαρτύρονταν: «αν δε φύγετε θα σας αφήσω στο έλεος της Χρυσής Αυγής». Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

Την ίδια προκλητική και φασιστική συμπεριφορά επέδειξε η αστυνομία και απέναντι στη διαδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και των άλλων συλλογικοτήτων. Διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής τους αντιφασίστες διαδηλωτές με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση τόσο της πορείας όσο και των πολιτών που παρακολουθούσαν. Τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν μόνο κάτω από τις αποδοκιμασίες της διαδήλωσης, απλών πολιτών και των ιδιοκτητών των μαγαζιών που είδαν το γνωστό «πολεμικό» σκηνικό να στήνεται από τα ΜΑΤ. Η αντιφασιστική διαδήλωση διέσχισε την Ερμού μοιράζοντας υλικό, ενημερώνοντας τους Βολιώτες που βρίσκονταν στην αγορά και φωνάζοντας συνθήματα και έφτασε στον Άγιο Νικόλαο όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Οι δικηγόροι που ζήτησαν να δουν τους προσαχθέντες στο τμήμα φυσικά δεν έγιναν δεκτοί, ενώ μέσα στο τμήμα τα «όργανα της τάξης» απειλούσαν τους προσαχθέντες, για τους οποίους φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως κατηγορία (για αυτό και υποχρεώθηκαν να τους αφήσουν ελεύθερους λίγες ώρες αργότερα χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία) ότι «αυτά που ξέρατε τελείωσαν».
Έτσι και μόνο έτσι, με τη βία και με μια πόλη παραλυμένη από εκατοντάδες αστυνομικούς και κλούβες, κατάφεραν μια χούφτα Χρυσαυγίτες να μοιράσουν λίγα τρόφιμα της δεκάρας, την ίδια ώρα που οι βουλευτές τους παίρνουν παχυλούς μισθούς, διορίζουν τα ξαδέρφια και τους γαμπρούς τους στη Βουλή, επικροτούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (όπως της Αγροτικής Τράπεζας) και ψηφίζουν ενάντια στη φορολογία των Ελλήνων εφοπλιστών. Αλήθεια, πόσες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να φάνε αν οι εφοπλιστές έδιναν φόρους;

Ο λαός του Βόλου βέβαια γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του στους φασίστες. Ο ναζιστής Ηλιόπουλος «μέτρησε» πάνω από χίλους πολίτες που πήγανε να πάρουν ότι μοίραζαν οι φασίστες, όταν στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά 10-15 φασίστες να παριστάνουν τους «πολίτες» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ που τους φύλαγαν. Αυτή είναι η μεγάλη «κοινωνική αποδοχή» που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή. Χρειάζεται αστυνομική επιχείρηση κλίμακας για να μπορέσει να εμφανιστεί στο Βόλο. Μεγάλη επιτυχία! 
 
Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία: η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δουλεύουν μαζί και για τους ίδιους σκοπούς: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους, Έλληνες και ξένους, ώστε να μη διεκδικούν τίποτα. Για να σώσουν το σάπιο σύστημα των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, που ρημάζουν κάθε μέρα τη ζωή μας.

Ότι και αν μοιράσουν οι Χρυσαυγίτες στην παραλία, δεν κρύβουν ότι είναι δολοφόνοι. Όσο και αν το παίζουν ενάντια στο σύστημα, ξέρουμε καλά ότι είναι το μακρύ του χέρι. Δεν θα ανεχτούμε ούτε τους χιτλερικούς δολοφόνους, ούτε την αστυνομία που τους προστατεύει.

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Newsit.gr | NewsIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: