Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Επίθεση χρυσαυγίτη σε μετανάστη μέσα σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας - Διαμαρτυρίες του οδηγού και των επιβατών

Επίθεση από άτομο, που επέδειξε την μπλούζα του, πάνω στην οποία υπήρχε το σήμα της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε το πρωί μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, ενώ επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας.

Όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, στο δρομολόγιο του λεωφορείου 820 και μεταξύ των στάσεων Κρατικό Νίκαιας και Περιβολάκι, πλησίασε τον μετανάστη άγνωστο άτομο και του είπε «Εσένα σε ψάχνουμε. Έλα να κατέβουμε μαζί στην επόμενη στάση», επιδεικνύοντάς του παράλληλα τη μπλούζα, που φορούσε, με το σήμα της Χρυσής Αυγής. Οι επιβάτες του λεωφορείου άρχισαν να φωνάζουν, ο οδηγός διαμαρτυρήθηκε κι ενώ ο κόσμος κινήθηκε για να τον κατεβάσει από το λεωφορείο, ο δράστης πρόλαβε και χτύπησε τον μετανάστη στο πρόσωπο. Το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση Περιβολάκι, όπου μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν χειροπέδες με τα χέρια πίσω στο μετανάστη ενώ το πρόσωπο του είχε ματώσει και στον φασίστα χαλαρά και φιλικά τις χειροπέδες μπροστά. Στο ΑΤ Νίκαιας όπου και μεταφέρθηκαν, οι αρμόδιοι άφησαν το φασίστα να φύγει.

Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλουν και δεύτερο περιστατικό σε βάρος μετανάστη, στις 7 Δεκεμβρίου, στη στάση λεωφορείου του κέντρου της Αθήνας και καλούν το σωματείο εργαζόμενων της ΕΘΕΛ και το ΕΚΑ να καταδικάσουν, μεταξύ άλλων, τις επιθέσεις στις αστικές συγκοινωνίες σε βάρος των μεταναστών.
 
http://www.left.gr/article.php?id=18278

Δεν υπάρχουν σχόλια: