Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Ο ΣΥΡΙΖΑ "προκαλεί: Δώστε εξηγήσεις στους πολίτες της Ημαθίας, κ. Τσαβδαρίδη

Χαίρεται ή όχι ο Λάζαρος με τον Φούχτελ;
Συνεχίζει την αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδη η ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Με νέα της ανακοίνωση απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον βουλευτή που επιχείρησε να "μαλώσει" το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την βουλευτίνα του Ιωάννα Γαϊτάνη αναφερόμενος στο λεγόμενο μακεδονικό και χρησιμοποιώντας υπερ-πατριωτικές κορώνες που στην τελική είναι βέβαιο ότι θα τον εκθέσουν.
Η ανακοίνωση της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Αξιότιμε κ. Τσαβδαρίδη,

Ø   Την ώρα που εσείς και οι όμοιοί σας βουλευτές ψηφίζετε μνημόνια, φόρους και χαράτσια βυθίζοντας τους πολίτες στην απόγνωση.

Ø   Την ώρα που εσείς και...
οι όμοιοί σας βουλευτές ψηφίζετε χιλιάδες απολύσεις, οδηγώντας τους εργαζομένους στην καρμανιόλα της ανεργίας.

Ø   Την ώρα που εσείς και οι όμοιοί σας βουλευτές ξεπουλάτε τη δημόσια περιουσία και το πλούτο της χώρας μας αντί πινακίου φακής.

Ø   Την ώρα που εσείς και οι όμοιοί σας βουλευτές έχετε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές, θέτοντας τη χώρα σε καθεστώς αυστηρής επιτροπείας,  με τους κάθε λογής Φούχτελ – τους οποίους εσείς υποδεχθήκατε με φαρδιά χαμόγελα στο δημαρχείο της Βέροιας -  να παρελαύνουν και να συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την κοινοβουλευτική του ομάδα, τα στελέχη και τα μέλη του βρίσκονται δίπλα στο λαό που στενάζει από τις δικές σας πολιτικές, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας των μνημονίων.
Αντί να προσπαθείτε αγωνιωδώς, να πετάξετε τη μπάλα στην κερκίδα και να παραδίνετε ατυχώς μαθήματα πατριδογνωσίας, θα ήταν προτιμότερο, κ. Τσαβδαρίδη, να. εξηγήσετε στους πολίτες επί παραδείγματι:

Ø   Γιατί κλείνει το ΙΚΑ  και η ΔΟΥ στην Αλεξάνδρεια;

Ø   Γιατί τα παιδιά κρυώνουν στα σχολεία;

Ø   Γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας;

Ø   Γιατί τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο;

Ø   Γιατί οι πολίτες της Ημαθίας παγώνουν στα σπίτια τους;

Ø   Γιατί η ανεργία «πνίγει» τους νέους;

Ø   Γιατί τα παιδιά μας παίρνουν το δύσκολο δρόμο της ξενιτιάς;

Ø   Δώστε εξηγήσεις, κ. Τσαβδαρίδη, για την απόγνωση που έχετε φορτώσει στον κόσμο με τα χαράτσια και τους δυσβάστακτους φόρους στα νοικοκυριά.

Ø   Πείτε κάτι για τους υπό απόλυση εργαζομένους στους ΟΤΑ, για την δημόσια περιουσία που ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής (Ε.Β.Ζ) κι αφήστε την εύκολη ρητορική και τη σπέκουλα πάνω στα εθνικά ζητήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει εξ αρχής και θέση και λύση για το  όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.: «Αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφορά, στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Λύση σύνθετης ονομασίας με  γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις». Θεωρούμε επίσης πως απαραίτητη  προϋπόθεση, για μια βιώσιμη λύση και ειλικρινή συνεργασία, δεν  είναι μόνο η ονομασία αλλά κυρίως η άρση των αλυτρωτικών προταγμάτων από  τη θεσμική συγκρότηση του κράτους των γειτόνων μας.
Επαναλαμβάνουμε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζεται δια των συλλογικών αποφάσεων και θέσεων του που λαμβάνονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι αυστηρά προσωπική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τσαβδαρίδης νόμιζε ότι θα έκανε υψηλή πολιτική και θα λαΐκιζε πάνω σε ένα εθνικό μας ζήτημα. Κούνια που τον κούναγε! Οι 2 ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας και έβαλαν τα παάγματα σε ό,τι έχει να κάνει με το εθνικό πρόβλημα της ονομασίας της FYROM στη σωστή τους διάσταση, αποσαφηνίζοντας πήρως τις θέσεις του κόμματος και εξέθεσαν πολιτικά τον κ. Τσαβδαρίδη, ο οποίος αναμάσησε τα γνωστά περί κόμματος δραχμής και άλλοι μύθοι και πραμύθια του Αισώπου, που δεν πείθουν πια ούτε τους αφελείς. Και φυσικά η παρούσα ανακοίνωση θέτει καυτά ερωτήματα επαναφέροντας την πολιτική αντιπαράθεση στα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα τα οποία ο βουλευτής της ΝΔ με αγωνία επιχειρεί να αποφύγει.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα χαρά ο λάζαρος των μνημονίων !!!!!!! ο λάζαρος που ψήφισε να πεινάσει ο Ελληνικός λαός. Καλά να πάθετε εσείς που τον ψηφίσατε πρόβατα...