Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δ. Χαραλαμπίδου- Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κλείνουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις

Η είδηση των χιλιάδων λουκέτων σύμφωνα με στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μέσα σε ένα μόνο έτος, σε βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Θεσσαλονίκη δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να αποτυπώνει με τραγικό τρόπο τη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της περιοχής, όχι μόνο φέτος αλλά συνολικά τα τελευταία χρόνια. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει αναδειχθεί σε έναν από τους θλιβερούς πρωταγωνιστές της ανεργίας.

Μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις κλείνουν μαζικά και αντίστοιχα χιλιάδες εργαζόμενοι ωθούνται στην... άβυσσο της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η συνέχιση πορείας αυτής, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής τόσο της σημερινής τρικομματικής, όσο και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων είναι καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία,πρώτα από όλα για τους εργαζόμενους και για τα άλλα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. Ενδεικτικό είναι ότι το συντριπτικό ποσοστό όσων κατεβάζουν πρώτοι ρολά, είναι οι ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Αυτές οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ύφεσης και της φτώχειας, δεν κάνουν άλλο από το να θυσιάζουν την εργασία, τις οικογένειες και την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στον βωμό της εξυπηρέτησης των πιστωτών της χώρας και των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων πολυεθνικών, που θα έρθουν έπειτα να «επενδύσουν» σε τιμή ευκαιρίας πάνω στα ερείπια της ελληνικής κοινωνίας και των, ανύπαρκτων πλέον, δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: