Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΗΤΗ - Μαθητές δημιούργησαν Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους συμμαθητές τους

Η είδηση από μόνη της προβληματίζει, αφού αποτελεί ένα ακόμη τρανό παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, ελέω οικονομικής κρίσης.
 
Μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του...
εσπερινού Λυκείου, έχουν προχωρήσει από πρόπερσι στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ενίσχυση των συμμαθητών τους και των οικογενειών τους. Μέσα από το Παντοπωλείο αγάπης, οι οικονομικά ασθενείς μαθητές, λαμβάνουν κυρίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, γάλα, ζάχαρη, είδη καθαρισμού κτλ).
 
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης που υπάρχει είναι ότι πρόσφατα διαθέσαμε 4,5 τσουβάλια όσπρια, τα οποία εξαφανίστηκαν εν ριπεί οφθαλμού», τονίζει και συνεχίζει: «Το σχολείο μας έχει ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια για να στηρίξει τους μαθητές που είναι ηλικίας από 16 ως 56 ετών. Τα περισσότερα υλικά τα προμηθευόμαστε από άλλους μαθητές του σχολείου, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ακόμη κάτι».
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι πολλές επιχειρήσεις του Ηρακλείου, στις οποίες εργάζονται αρκετοί από τους μαθητές του σχολείου. Όπως εξηγεί ο κ. Παπουτσάκης (φωτ.), αν για παράδειγμα ένας μαθητής εργάζεται σε ένα ζαχαροπλαστείο, τότε έχει τη δυνατότητα – μέσω της καλής θέλησης του εργοδότη του – να φέρει λίγα γλυκά.

«Τα τρόφιμα αυτά τα συγκεντρώνουμε και άμεσα τα μοιράζουμε στους μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πιλοτικά πριν από δύο χρόνια, χάρη στην κ. Δρακάκη και το διευθυντή του σχολείου τον κ. Σκορδούλη την περίοδο των Χριστουγέννων και πλέον έχει γίνει θεσμός. Στόχος μας είναι αυτό το Παντοπωλείο να λειτουργήσει φέτος μέχρι και το Μάιο του 2013, όταν και θα κλείσει το σχολείο», καταλήγει ο κ. Παπουτσάκης.
 
Συντάκτης Μαρία Αντωνάκη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που υπαρχουν και ''ανθρωποι''.
Χαρη σε αυτους μπορουμε ακομα να ελπιζουμε.