Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΛΛΑ- Οι δικαστές είναι "όρθιοι" - "ΟΧΙ" του δήμου στην εξαθλίωση

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Πέλλας (Γιαννιτσά) παίρνει θέση τόσο για την αθωωτική απόφαση των τριών από το δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη χτες το απόγευμα όσο και για το γεγονός ότι ο δήμαρχος φέρεται αποφασισμένος να μην πάρει μέρος στα σόου του Φούχτελ αλλά και να παραιτηθεί εξ αιτίας της οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλει το κεντρικό κράτος στους ΟΤΑ.
Η ανακοίνωση είναι:


1. Αθωωτική η απόφαση για τους 3 συλληφθέντες στα επεισόδια κατά του Γερμανού Προξένου. Μετά δίκη Βαξεβάνη ο Έλληνας δικαστής αποδεικνύει για δεύτερη φορά την ανεξαρτησία και την ακεραιότητά του. Μακάρι και η ηγεσία της δικαιοσύνης να φερόταν με τον ίδιο τρόπο.

Εντύπωση προκάλεσε η εισαγγελέας της έδρας, Λ. Πούλιου, η οποία κατά την αγόρευσή της, έδειξε κατανόηση «για την αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια», αλλά, όπως είπε, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων «δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις». Σημειώνουμε ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων συμπαραστάθηκε στην πολύωρη διαδικασία.

2. Υιοθετήθηκαν ψηφίσματα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πέλλας στα οποία δηλώνεται η πλήρης αντίθεση στο μέτρο της διαθεσιμότητας καθώς και της επιτροπείας των δήμων.
Ο δήμαρχος ευθαρσώς δήλωσε ότι αν συνεχιστεί η εξαθλίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι έτοιμος ο ίδιος, συντονισμένα με τους δημάρχους όλης της χώρας, να υποβάλλει την παραίτηση του.
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι διατίθεται να πράξει το ίδιο. Επίσης ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στα πανηγύρια του κυρίου Φούχτελ ο οποίος προσέβαλε όχι μόνον τον Έλληνα εργαζόμενο αλλά το σύνολο της κοινωνίας μας.

Η αντίδραση της κοινωνίας μας καθημερινά γιγαντώνεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια: