Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

O Aντρέα και ο Τατσό

της
Τασίας Σταματοπούλου
Το λεκτικό ''λιντσάρισμα'' του 15χρονου Αντρέα στη Ρώμη ,που τον οδήγησε στην αυτοκτονία αναδεικνύει τις διαστάσεις του ομοφοβικού κλίματος σε μια εποχή που οι κοινωνίες ''εχουν προχωρήσει'' και υποτίθεται πως σέβονται το διαφορετικό.
Ωστόσο αυτό που κρύβεται επιμελώς κάτω απο την υποτιθέμενη χαλαρότητα... ηθών είναι μια βαθιά φασιστική αντίληψη για οποιον/α δεν ακολουθεί τις νόρμες.
Εκτός των άλλων, καταστροφική ως προς την ουσιαστική αποδοχή του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των ατόμων-πολιτών είναι η υποκριτική συμβολή του life style .
H υπερπροβολή celebrities με ''ιδιορυθμίες'' στην προσωπική -ερωτική ζωή , η διακωμώδηση ,οι καρικατούρες γκέι, και ταυτόχρονα οι δήθεν προχωρημένοι που απλώς αποκομίζουν ωφέλη απο την δημοσιοποίηση προσωπικών ιστοριών με πικάντικες λεπτομέρειες, προσέφεραν τα μέγιστα στη ρηχή αντίληψη της κλειδαρότρυπας.Πολλές φορές με τη συνειδητή η ασυνέιδητη ΄΄συμμετοχή '' των ίδιων των ''διαφορετικών''.
 
«Εγώ φοράω ροζ παντελόνι» και ''εγω γ....α τη μισή Αθήνα''
 
Ο Αντρέα αυτοκτόνησε μη αντέχοντας τον επι ενα χρόνο δημόσιο διασυρμό του.Στα καθ'ημάς και τηρουμένων των αναλογιών ,ο [και ]βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος κερδίζοντας μια πλατειά διαφημιστική καμπάνια δωρεάν, προτίμησε να αποκηρύξει τις ''αδελφές'' αντιδρώντας στη σχετική μομφή που του πέταξε ενας χρυσαυγίτης.
Ενας, κατα τεκμήριο, ''πνευματικός'' άνθρωπος , συμπεριφέρεται σαν τον πωρωμένο ελληνάρα που του θίγεις την αδελφή του.
Αν ο γιος ή η κόρη [που δεν γνωρίζω άν έχει],του κ.Τατσόπουλου είχε δηλώσει την ''παρεκλίνουσα'' ερωτική του ταυτότητα, και είχε την τύχη του Αντρέα, πώς θα αντιδρούσε άραγε ο λογοτέχνης-πεζογράφος;
Φαντάζομαι τουλάχιστον πως ,αν πήγαινε στη νυχτερινή εκπομπή του μέτρ πάλαι ποτέ κραταιού πρωτοπόρου του lifestyle Πέτρου Κωστόπουλου, δεν θα διατηρούσε το ύφος του ''γ..ω''.
Τουλάχιστον.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ α π ό λ υ τ α!