Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι δήμαρχοι

Η ΠΕΔΚΜ ζήτησε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα φτάνουν έως και παραιτήσεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της χώρας

Να μην αποσταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των...
 εργαζομένων, να καταργηθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων και να λάβει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα φτάνουν έως και παραιτήσεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της χώρας, αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) που πραγματοποιήθηκε στο νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.


Η Γενική Συνέλευση έγινε παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, με μοναδικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία της αυτοδιοικητικής οικογένειας της Κεντρικής Μακεδονίας για να αντιδράσει στην εφαρμογή του Νέου Εφαρμοστικού Νόμου.

Ο κ. Ασκούνης μιλώντας στη συνέλευση ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση προτείνοντας να υπάρξει αξιολόγηση των υπαλλήλων. "Η αυτοδιοίκηση δέχεται συντονισμένη επίθεση. Εμείς δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στη διαδικασία της διαθεσιμότητας", είπε.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, από την πλευρά του ζήτησε την άμεση προσφυγή σε όλα τα ευρωπαϊκά και συνταγματικά δικαστήρια και ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων. "Δεν στέλνουμε κανένα στοιχείο. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς απόλυσης", υποστήριξε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην τοποθέτηση του ζήτησε παράταση του χρόνου εφαρμογής του καθεστώτος της διαθεσιμότητας για τρεις μήνες, να κινηθεί ο μηχανισμός αξιολόγησης προσωπικού και να πάψουν να υπάρχουν διάφορα καθεστώτα προσλήψεων (συμβασιούχοι).

Στη διάρκεια της συνέλευσης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας την αναστολή λειτουργίας των δήμων και καμία απόλυση.

Σε ομόφωνο ψήφισμα εξάλλου καλούνται οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας να αναστείλουν τη λειτουργία των Γραφείων Προσωπικού για αύριο Παρασκευή ώστε να μην επιτραπεί η αποστολή του παραμικρού στοιχείου που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: