Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ- Η Μαριλίζα είναι η αφορμή- Τελευταία ευκαιρία για τους κομμουνιστογενείς αριστερούς να σώσουν την παρτίδα

Έχουν τρελαθεί οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ με κομμουνιστική προέλευση για την επικείμενη προσχώρηση της Μαριλίζας στο κόμμα και την "αυριανή"  εκτίναξή της στις υπουργικές καρέκλες. Δεν μπορούν να το χωνέψουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η πορεία προς την εξουσία περνάει μέσα από αλλεπάλληλους συμβιβασμούς και συμμαχίες, από πισωγυρίσματα και προδοσίες αρχών και "πιστεύω".

Η Μαριλίζα γίνεται...
αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ σαν να ήταν ο άσωτος υιός του Κινήματος. Θα σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό και αυτός, κατά τα φαινόμενα, θα είναι όλος εκείνος ο χώρος που έχει κομμουνιστική αναφορά. Όλοι εκείνοι που σήμερα συγκροτούν το "Αριστερό Ρεύμα" αλλά και τις συνιστώσες της κομμουνιστικής αριστεράς θα οδεύσουν στο "θυσιαστήριο" της  μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα της καθωσπρέπει σοσιαλδημοκρατίας.

Δε λέω τίποτα καινούργιο. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι κανείς δε μπορεί να δικαιολογηθεί αύριο λέγοντας ότι "δε γνώριζα". Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρίβει ολοταχώς δεξιά και γίνεται ένα από τα πλέον συστημικά κόμματα με τις ευλογίες του εγχώριου καπιταλιστικού κεφαλαίου όσο και του εξωτερικού παράγοντα. Να μην σας παραξενέψει αν τις επόμενες μέρες ο Τσίπρας δεχτεί πρόσκληση από τον παγκόσμιο χωροφύλακα, από τις ΗΠΑ για υπερατλαντικό ταξίδι.

Η Μαριλίζα είναι η αφορμή. Η Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι γεγονός όσο κι αν φωνάζουν τα στελέχη του ότι δεν επιθυμούν και ότι δεν πρόκειται να γίνουν ΠΑΣΟΚ.
Γεγονότα όπως στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας που οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ έδιωξαν τους ΣΥΡΙΖΑιους και έφτιαξαν οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ερήμην αυτών είναι χαρακτηριστικά των όσων συμβαίνουν στο χώρο του κόμματος που αύριο θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Η Μαριλίζα είναι η αφορμή και δεν επηρεάζει η παρουσία της για να εκστομίσει ο Μπαλάφας σήμερα το πρωί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαγράψει μονομερώς το χρέος ούτε να το καταγγείλει αλλά θα φροντίσει να το διαπραγματευτεί. « Εμείς το χρέος καταρχήν το αναγνωρίζουμε αλλά θέλουμε να υπάρξει διαπραγμάτευση στο ευρύτερο δυνατό επίπεδο.», είπε ο κυρ Γιάννης που αύριο ίσως έχει υπουργικό θώκο και θα πασχίσουμε να ξεχωρίσουμε αν ακούμε κάποιον από τη ΔΗΜΑΡ ή το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Ναι, ο Μπαλάφας είπε είπε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε μονομερή ενέργεια. Και περιμένουν να συναινέσουν τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε τέτοιες πολιτικές. Είναι πολύ αισιόδοξοι...

Η Μαριλίζα είναι η αφορμή για να κάνουν τώρα την κίνηση εξόδου από τον Πασοκοποιημένο ΣΥΡΙΖΑ όλοι εκείνοι που σέβονται το παρελθόν τους, την ιστορία τους, τους αγώνες τους. Η Μαριλίζα είναι η αφορμή να καταγγείλουν τη δεξιά παρέκκλιση και να συνεχίσουν τους αγώνες τους με συνέπεια στο στόχο που είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή και όχι η "σοσιαλιστική" διαχείριση του καπιταλισμού.

Το 1989 το Κίνημα έκανε ένα κορυφαίο λάθος. Τώρα η Μαριλίζα δείχνει το δρόμο της νέας πολιτικής "πατάτας" που ετοιμάζεται να γίνει και να συμπαρασύρει χιλιάδες κομμουνιστογενείς αριστερούς που συμπλέουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ευκαιρία να φύγουν για να μη συνδέσουν το όνομά τους με το δεύτερο κορυφαίο λάθος της Αριστεράς.
Εκτός κι αν η εξουσία που βρίσκεται επί θύραις εκπέμπει τόσο γλυκιά μουσική που εξουδετερώνει τις αντιστάσεις.

1 σχόλιο:

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

όχι σε ένα νέο δεξιόστροφο ΠΑΣΟΚ κακής έκδοσης,η μόνη σωτηρία πλέον ΕΞΩ από τα τείχη του καπιταλισμού.