Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Το ΠΑΜΕ καταγγέλει το Εργ. Κέντρο για αποκλεισμό του ψηφοδελτίου του

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα Σ/Μ Αρβανιτίδη
Το ΠΑΜΕ Ημαθίας καταγγέλει την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας για αποκλεισμό του ψηφοδελτίου του από το σωματείο επισιτισμού με αστήρικτες δικαιολογίες.

Η ανακοίνωση της παράταξης είναι: "Η Τοπική Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας...
για τον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από τις αρχαιρεσίες σωματείου.

Συγκεκριμένα: Εδώ και πολλές εβδομάδες αντιπρόσωπος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΚΒ μέσω της γραμματείας τον κατάλογο με τα σωματεία που λήγει η θητεία τους. Μετά από καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να τα δώσουν. Αφού με νόμιμο τρόπο πήραμε τα κατάλογο της λήξης θητειών, διαπιστώσαμε ότι η θητεία του σωματείου εργαζομένων επισιτισμού έληγε το Νοέμβρη του 2012. Μετά από επίμονες προσπάθειες βρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου, ο οποίος ενημέρωσε ότι οι υποψηφιότητες για τις εκλογές κατατίθεται μέχρι την Τέταρτη 21/11/2012 και οι εγγραφές στο σωματείο γίνονται μέχρι και την Πέμπτη 22/11/2012, ημέρα των εκλογων. Έτσι και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, καταθέσαμε ψηφοδέλτιο την Τέταρτη και ταυτόχρονα ζητήσαμε το καταστατικό του σωματείου, το οποίο δεν μας έδωσαν. Όμως, ο πρόεδρος του ΕΚ Βέροιας μας ανακοίνωσε την Πέμπτη 22/11, ανήμερα των εκλογών (προφανές για να μην έχουμε άλλη επιλογή), ότι το ψηφοδέλτιο είναι ακυρο λόγο μη τήρησης των ορίων που προβλέπει το καταστατικό του σωματείου.

Ωστόσο, η διοίκηση τόσο του Εργατικού Κέντρου Βέροιας όσο και του Σωματείου Επισιτισμού δεν έκανε καμία προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα να ενημερώσει πλατιά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις ότι γίνονται εκλογές στο σωματείο τους και ότι μπορεί και πρέπει ο καθένας να συμμετέχει. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι της Βέροιας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το ΕΚ που δεν εχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τους εκατοντάδες απλήρωτους στους χώρους δουλειάς, τους ανασφάλιστους, το ξεφάντωμα των επιχειρήσεων με τις ατομικές συμβάσεις (βλέπε τις προσπάθειες που γίνονται στα σουπερ-μάρκετ Αρβανιτιδη) τρομάζει μπροστά στην πιθανότητα να κατατεθεί ένα ταξικό ψηφοδέλτιο σε κάποιο σωματείο της δύναμης του.
 
Αυτή είναι η δουλειά τους. Να διατηρούν σωματεία σφραγίδες, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Το παραπάνω περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα πόσο τρομάζει τους εργατοπατέρες η δράση και η παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Προειδοποιουμε όμως: θα βρουν μπροστά τους και σε άλλους κλάδους και σωματεία τις ταξικές δυνάμεις, δεν ξεμπέρδεψαν με τον αποκλεισμό που έκαναν στο σωματείο Επισιτισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: