Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΣΕΚ- Διήμερο συζητήσεων 1 και 2 Δεκέμβρη: Για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση

Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε που η κατάρρευση της τράπεζας Λίμαν Μπράδερς προκάλεσε τον μεγαλύτερο πανικό από την εποχή του Κραχ του 1929και βύθισε την παγκόσμια οικονομία στη μεγαλύτερη κρίση. Τρία Μνημόνια αργότερα, η Ελλάδα καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ μακροχρόνιας ύφεσης όλων των εποχών.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κρίση των από πάνω μετατρέπεται από οικονομική σε πολιτική. Η εργατική αντίσταση στην Ελλάδα, αφού ξεφορτώθηκε διαδοχικά τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, βάζει στο στόχαστρο την συγκυβέρνηση του Σαμαρά.
Οι είκοσι πανεργατικές απεργίες στην Ελλάδα γίνονται πηγή έμπνευσης για ένα απεργιακό κίνημα που συγκλονίζει την Ιβηρική χερσόνησο και υπόσχεται να απλωθεί στην Ιταλία, στη Βρετανία, στη Γαλλία. Η ορμητική άνοδος της Αριστεράς στις εκλογές βρίσκει τον αντίλαλό της στη Γαλλία, στην Ολλανδία ακόμη και στο προπύργιο του ισπανικού συντηρητισμού στη Γαλικία.
Το ερώτημα που τριγυρνάει στα μυαλά χιλιάδων αγωνιστών είναι: Υπάρχει προοπτική για... μια σοσιαλιστική διέξοδο από αυτή την κρίση; Μπορούμε να ανατρέψουμε τις επιθέσεις των κυβερνήσεων της Τρόικας ΕΕ και ΔΝΤ; Πώς μπορούμε να οργανώσουμε αυτό το κίνημα και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;
Το διήμερο που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις 1-2 Δεκέμβρη στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα είναι μια προσπάθεια να αναζητήσουμε τις απαντήσεις μέσα από τις επαναστατικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και τη θεωρία του Μαρξισμού.
Στις διπλανές στήλες μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα των συζητήσεων απλώνεται από τις επαναστάσεις της εποχής του Μαρξ μέχρι τις σημερινές μάχες της Αριστεράς, περνώντας από όλες τις πλευρές της μεγάλης ανατροπής που απαιτεί μια σοσιαλιστική διέξοδος: από την πάλη ενάντια στους Ναζί μέχρι την πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών από τη σεξιστική καταπίεση του καπιταλισμού.
Ελάτε να δώσουμε τις απαντήσεις μαζί!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο1 Δεκέμβρη
5.00μμ- 6.30μμ
Η πιo μεγάλη κρίση του καπιταλισμού
Σωτήρης Κοντογιάννης, Δημοσιογράφος, Κώστας Σαρρής, Δημοσιογράφος
7.00μμ- 9.00μμ
Ο Μαρξ και οι εργατικές επαναστάσεις
Αλέξανδρος Χρύσης, Πανεπιστημιακός, Μίμης Λιβιεράτος, Ιστορικός, Πέτρος Κωνσταντίνου, Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
Κυριακή2 Δεκέμβρη
2.00μμ- 3.30μμ
Οκτώβρης1917. Το πανηγύρι των καταπιεσμένων
Χρήστος Κεφαλής, Περιοδικό Μαρξιστική Σκέψη, Κώστας Πίττας, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
2.00μμ- 3.30μμ
Δεκέμβρης1944. Η επανάσταση στην Ελλάδα
Λέανδρος Μπόλαρης, Συγγραφέας, Ιάσωνας Χανδρινός, Ιστορικός
4.00μμ- 5.30μμ
Γυναίκες& απελευθέρωση. Η πάλη ενάντια στο σεξισμό
Μαρία Στύλλου, Περιοδικό Σοσιαλισμός Από τα Κάτω
6.00μμ- 8.00μμ
Αριστερή κυβέρνηση και εργατική εξουσία
Πάνος Γκαργκάνας, Εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, Κώστας Παπαδάκης,Δικηγόρος, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Πανεπιστημιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: