Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση 5 Γερμανών βουλευτών για την σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των 3 εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη






























Αντρέι Χούνκο, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Αννέττε Γκροτ, Μέλος του

Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ντήτερ Ντεμ, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης
Τόμας Νόρτ, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της
Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αλεξάντερ Ούλριχ, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της
Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Bερολίνο, 27 Νοεμβρίου 2012
 
Αλληλεγγύη με τα Ελληνικά Συνδικάτα
Στα μέσα Νοεμβρίου η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε ένα δάσκαλο και δύο υπαλλήλους της δημοτικής διοίκησης, διότι είχαν διαδηλώσει επ´ ευκαιρία της επίσκεψης του Υφυπουργού Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ ενάντια στην πολιτική των περικοπών που επιβάλλει η Τρόικα με τους εκπροσώπους της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IWF) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EZB). Κατά τις διαμαρτυρίες θεωρείται ότι έλαβαν χώρα βίαιοι διαπληκτισμοί, καθώς και ότι οι διαδηλωτές στρίμωξαν το Γερμανό Γενικό Πρόξενο Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπερμάιερ και του πέταξαν έναν καφέ.
Οι τρεις συνδικαλιστές κατηγορούνται τώρα για διατάραξη της κοινής ησυχίας , παράνομη βία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η δίκη πρόκειται ν´αρχίσει την Τετάρτη.
Η κατηγορία εναντίον των τριών συλληφθέντων συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη είναι εντελώς δυσανάλογη. Αντί της ποινικοποίησης της διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της λιτότητας, πρέπει, επί τέλους, να αναγνωριστεί η αποτυχία της διαχείρισης της κρίσης από πλευράς της Τρόικας.
Ένας λόγος για την αγανάκτηση του κόσμου στην Ελλάδα είναι η δυσφήμιση του Ελληνικού Λαού από τα γερμανικά μαζικά μέσα ενημέρωσης και εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Εδώ αναμένουμε από τη Γερμανική Κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί σαφώς απ´αυτούς τους λαϊκίζοντες διαμορφωτές της κοινής γνώμης και όχι να τους ενισχύει ακόμη περισσότερο με δηλώσεις. Άλλωστε, ενώ η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ασκεί κριτική κατά των δαπανών του Ελληνικού Κράτους, συνεχίζει συγχρόνως να προωθεί σε ευρεία κλίμακα την πώληση γερμανικών εμπορευμάτων εξοπλισμού στην Ελλάδα.
Υποστηρίζουμε ρητώς τα αιτήματα των γενικών απεργιών για μια πολιτική αλληλεγγύης των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για το δράμα, που μας παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες, αλλά η λανθασμένη δομή της Ευρωζώνης και η τελείως λανθασμένη πολιτική διαχείρισης της κρίσης. Συγχρόνως, μια ελίτ της διαφθοράς έγινε πάμπλουτη στην Ελλάδα από τα επακόλουθα της κρίσης.

Η Τρόικα επιμένει, υπό την πίεση της Γερμανικής Κυβέρνησης, σε μια μονομερή πολιτική περικοπών, οι οποία στραγγαλίζει την οικονομική ανάπτυξη και οξύνει την κοινωνική και δημοσιονομική κρίση. Μ´αυτόν τον τρόπο απειλείται η ύπαρξη εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι διαμαρτυρίες των Ελληνικών Συνδικάτων και οι απεργίες κατά της πολιτικής λιτότητας είναι σύννομες και δίκαιες.
Η αλληλεγγύη μας απευθύνεται προς τους καταπιεζόμενους συνδικαλιστές και άλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: