Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου ο Π.Κ. άκουσε φασαρία απέναντι από το σπίτι του που βρίσκεται στο Περιστέρι. Κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και είδε έναν αστυνομικό να πατάει στην κοιλιά ένα μετανάστη που ήταν ξαπλωμένος στο οδόστρωμα φορώντας χειροπέδες.

Ο Π.Κ. αγανακτισμένος τους ρωτάει γιατί...
πατάνε τον άνθρωπο, και ο αστυνομικός τραβώντας το πόδι του απαντά ότι δεν τον πατάει. Την ίδια στιγμή πλησιάζει δεύτερος αστυνομικός που του λέει «Αυτό δεν ήταν πάτημα, αυτό είναι» και ρίχνει μια κλωτσιά με όλη του τη δύναμη στο συλληφθέντα.
Στη συνέχεια ήρθαν άλλοι δύο αστυνομικοί καθώς και δύο άτομα με πολιτικά (ασφαλίτες, φασίστες ή δύο σε ένα), που έσπευσαν να υποστηρίξουν τους αστυνομικούς και όλοι μαζί επιτέθηκαν φραστικά στον Π.Κ.

Αποτέλεσμα:
ο Π.Κ. συλλαμβάνεται, με τις κατηγορίες της«αντίστασης κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», ενώ αύριο 24/7, θα οδηγηθεί στον ανακριτή.
Το ρατσιστικό περιστατικό και η απόπειρα φίμωσης όσων αντιστέκονται στα ξυλοκοπήματα εναντίον μεταναστών, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Πρόκειται για γενικευμένες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ. που σκοπό έχουν από τη μία να στοχοποιήσουν τους μετανάστες ως «επικίνδυνους εγκληματίες» που απολύτως φυσιολογικά μπορούν να ξυλοκοπούνται βάναυσα, ενώ από την άλλη επιχειρούν να αποθαρρύνουν κάθε προοδευτικό άνθρωπο ώστε να μην αντιδρά η κοινωνία μπροστά σε τέτοιες αποκρουστικές εικόνες φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής.

Εντάσσονται, στη γενικότερη προσπάθεια να στραφεί η οργή του κόσμου εναντίον των μεταναστών αντί για τους πραγματικούς υπαίτιους της εξαθλίωσής: της τρόϊκας εσωτερικού και εξωτερικού, των τοκογλύφων και των εργοδοτών σαν τον Μάνεση που υποστηρίζονται με απροκάλυπτες επεμβάσεις ΜΑΤ ενάντια σε απεργίες όπως της Χαλυβουργίας.

Απέναντι στη ρατσιστική κρατική βία και το φασισμό αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:30 πμ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, στο ΚΤΙΡΙΟ 9.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση απελευθέρωση του Π.Κ. Την απόδοση κατηγοριών στους αστυνομικούς για την ρατσιστική βία που άσκησαν στον συλληφθέντα μετανάστη.
Εχθρός μας τα μνημόνια της ανεργίας και της εξαθλίωσης, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

  Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Περιστερίου
www.kar.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: