Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ- Το 60% του μισθού των βουλευτών στο κομματικό ταμείο

Πάνω από το μισό, περίπου στο 60%, κόβεται ο μισθός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αλέξης Τσίπρας. 
Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατακρατείται ήδη από τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους, το...
20% για τον πολιτικό φορέα που ανήκουν.
Όπως προγραμματίζεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακρατείται επιπλέον άλλο ένα 20%, ως συνεισφορά του κόμματος σε κοινωνικές δράσεις -π.χ. για την ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου, του κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π. Επιπλέον, άλλο ένα 20%, θα ζητηθεί να παρακρατείται και για τον νέο πολιτικό φορέα που θα δημιουργηθεί, τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές, πάντως, που ανήκουν σε συνιστώσες που δεν χρηματοδοτούνται από την κρατική επιχορήγηση (π.χ. οι «πασοκογενείς») θα αποφασίσουν αν θα παραχωρήσουν το τελευταίο 20%. Υπενθυμίζεται ότι βάσει συμφωνίας, οι συνιστώσες λαμβάνουν ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως πάντως, ενημέρωσε ο Γραμματέας της ΚΟ, Νίκος Βούτσης, τον Αλέξη Τσίπρα, πριν τη λήψη της απόφασης, το καθαρό ποσό που μένει μετά και την περικοπή του 60% σε κάθε βουλευτή ανέρχεται πάνω από 3.500 ευρώ! Αν η εκτίμηση αυτή ισχύει, είναι σαφές πως δεν επαληθεύονται οι δηλώσεις πως ένας βουλευτής εισπράττει καθαρά το μήνα 5.000 ευρώ.
Στην ΚΟ θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και αμέσως μετά η συνεδρίαση θα είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, καθώς θα συζητηθούν εσωτερικά θέματα, όπως π.χ. η αξιοποίηση των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών και άλλα.

Πηγή: euro2day.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Όπως προγραμματίζεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακρατείται επιπλέον άλλο ένα 20%, ως συνεισφορά του κόμματος σε κοινωνικές δράσεις -π.χ. για την ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου, του κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π."

Ο τίτλος της ανάρτησης σου κρίνεται από άστοχος έως προβοκατόρικος...

Xronika είπε...

Μήπως πρέπει να σε δει γιατρός;

Ανώνυμος είπε...

Μα τι μας λέτε κ. Μόχλα; Διαβάσατε την ανάρτησή σας; Δίνεται ένα 20% για κοινωνική αλληλεγγύη κι εσείς βάζετε αυτόν τον προβοκατόρικο τίτλο;