Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Αλεξάνδρεια ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΒΖ

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουλίου το ΠΑΜΕ μαζί με τις άλλες μετωπικές οργανώσεις του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξάνδρεια ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΒΖ. Όπως είναι γνωστό το ένα από τα τρια σε λειτουργία εργοστάσια και το μεγαλύτερο εξ αυτών βρίσκεται στο Πλατύ και βέβαια πωλείται έναντι πινακίου φακής για να δείξει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ότι κάνει ιδιωτικοποιήσεις.
Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας...."Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πουλάει τη Βιομηχανία Ζάχαρης δίνοντας χαριστική βολή στους εργαζόμενους της, στους αγρότες – τευτλοκαλλιεργητές, σε μια ακόμα παραγωγική δυνατότητα της χώρας αφού ταυτόχρονα παραδίνουν και της ποσόστωση παραγωγής, μετατρέποντας την από εξαγωγέα σε εισαγωγέα ζάχαρης.

Θυμίζουμε : Κι’ αυτό το έγκλημα, ΔΕΝ είναι τωρινή υπόθεση, της κρίσης. Αποφασίστηκε, εδώ και καιρό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (με τα «χρυσά κουτάλια», όπως έλεγαν οι υποστηρικτές της) και στηρίχθηκε απ’ όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Η ποσόστωση και η παραγωγή έπεσε κάτω από το μισό, η τιμή των τεύτλων μειώθηκε, εργοστάσια ζάχαρης έκλεισαν, την ώρα που η τιμή της ζάχαρης διεθνώς εκτινάσσεται στα ύψη. Το έγκλημα ολοκληρώνεται με τα Μνημόνια και τη δανεική σύμβαση.

Η ιδιωτικοποίηση της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που έχει βάλει θηλιά στους αγρότες, έχει υποθηκεύσει όλη την ύπαιθρο, προϋποθέτει τη πώληση όλων των θυγατρικών παραγωγικών επιχειρήσεων της (Ζάχαρη, ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ κ.λ.π.).

Οι συνέπειες για εργάτες εποχιακούς και μόνιμους, μικρομεσαίους αγρότες, επαγγελματίες, για την οικονομία της περιοχής θα είναι ολέθριες.

Η χώρα έχει δυνατότητες ανάπτυξης της τευτλοκαλλιέργειας, ικανοποιώντας τις εγχώριες ανάγκες, χωρίς να κλείσει κανένα εργοστάσιο της ΕΒΖ. 

Διεκδικούμε :
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΖΑΧΑΡΗΣ.

- Στήριξη του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα και μεταποιητικών μονάδων όπως η Βιομηχανία Ζάχαρης αλλά και Η ΔΩΔΩΝΗ, η ΕΛΒΙΖ κ.α.

- Μείωση κόστους παραγωγής. Απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας, σε άρνηση συμμόρφωσης με τις κατευθύνσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις για όλα τα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

Τώρα που η καπιταλιστική κρίση αγριεύει σ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, την ώρα που οι διατροφικές ανάγκες του λαού δεν ικανοποιούνται ΕΝΩ μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ένας είναι ο δρόμος επιβίωσης της εργατιάς, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των επαγγελματιών, των λαϊκών στρωμάτων:

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ανυπακοή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια, τα κόμματα τους. Εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Ζάχαρης σε συντονισμό με τα άλλα εργοστάσια της Αγροτικής Τράπεζας και τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ, τευτλοκαλλιεργητές και μικροί αγρότες, επαγγελματίες, με τους σημερινούς αγώνες να αποκρούσουμε την ιδιωτικοποίηση, να ανοίξουμε το δρόμο για μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

Να στηρίξουμε ΟΛΟΙ μαζί τη πρόταση νόμου (ΚΚΕ) που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή για πλήρη κατάργηση των μνημονίων και των δανεικών συμβάσεων που αλυσοδένουν το λαό και τη χώρα και να βάλουμε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Να στηρίξουμε τον αγώνα για μέτρα άμεσης ανακούφισης του λαού από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, τη λαίλαπα των φόρων και των χαρατσιών, για τα φάρμακα και την υγεία που καταρρέουν, να μη κοπεί ρεύμα, νερό, τηλέφωνο σε κανένα, να μη πεινάσει κανείς.

Ο τόπος και ο λαός μπορούν να ζήσουν αν δεν τον κατακλέβουν τα μονοπώλια και Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ο πλούτος περάσει στα χέρια τους.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ των εργατών, οι αγροτικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΥ των μικρών αγροτών, τα Σωματεία των αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματιών, διαθέτουν όλες τις δυνάμεις τους. Με κοινές περιοδείες τους στα εργοστάσια, στα χωριά, στις γειτονιές, επιδιώκουν να ενώσουν το λαό σε αντίσταση στο ξεριζωμό.

Κλιμακώνουν με τη διοργάνωση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην ιδιωτικοποίηση – κλείσιμο της Βιομηχανίας Ζάχαρης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: