Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ακης: Θα μηνύσω τους πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας

Με μηνύσεις «ενάντια στους πρωταγωνιστές της σκευωρίας», απειλεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, περνώντας στην αντεπίθεση, μέσω επιστολής την οποία απέστειλαν οι δικηγόροι του. Προειδοποιεί επίσης με...

τραγικές συνέπειες που θα βαρύνουν όποιον είναι υπεύθυνος, σε περίπτωση που υποστεί βλάβη η υγεία της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Ήδη πριν λίγες μέρες, με αφορμή πληροφορίες σε blogs και στο ιντερνέτ, ότι επίκεινται και νέες στοχευμένες συνεργασίες του ανακριτή με κατηγορουμένους, προειδοποίησα ότι αυτή η ανήθικη πρακτική που εφαρμόζει η ανακριτική αρχή –έστω και μιας παρανομούσας Δικαιοσύνης, την οποία τους τελευταίους τρεις μήνες την δοκιμάσαμε και υποστήκαμε όλοι οι κρατούμενοι της κοινής μας υπόθεσης στον Κορυδαλλό- και μάλιστα στο όνομα της Δικαιοσύνης, συναλλασσόμενης με υποσχέσεις αποφυλάκισης και με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις οριακές πλέον αντοχές ψυχικής και σωματικής υγείας κάποιων φυλακισμένων, έφτασε στο τέλος της. Δεν πάει άλλο.
Το αποκορύφωμά της όμως ήταν όταν ο ανακριτής και ο κρατούμενος Ζήγρας, στην πρόσφατη συνάντησή τους, επιχείρησαν τη συναλλαγή τους αυτής της μορφής. Όπου ο ανακριτής, αντί για απολογία κατηγορουμένου σχετικά με το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από το Ζήγρα, αποδέχθηκε ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως «κατηγορητήριο» εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών.
Τραγική είναι πλέον η ευθύνη του ανακριτή που, καθοδηγούμενος από προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του.
Καταγγέλλω για μία ακόμη φορά τις ανήθικες συναλλαγές του συγκεκριμένου λειτουργού της Δικαιοσύνης με τον Ζήγρα, αλλά και όσους ανέχονται τις παρανομίες αυτές, που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της υπόθεσής μας από την πραγματικότητα και την ουσιαστική και πλήρη αλήθεια, που θα αναδειχθεί με τη συμβολή πραγματικών υπεύθυνων μαρτύρων, όπως των μελών του ΚΥΣΕΑ.
Έχω ήδη δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να καταθέσουν άμεσα τις αναγκαίες πλέον μηνύσεις ενάντια στους πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».
20/7/2012
«Πριν μια βδομάδα είχα επισημάνει δημόσια προς τον αρμόδιο ανακριτή, ότι κανένας λόγος δεν υπάρχει πλέον για να συνεχιστεί περαιτέρω η παράνομη και ανήθικη προφυλάκιση της γυναίκας μου. Επιπλέον, οι αυστηρά προσωπικοί λόγοι υγείας, αλλά και η διαρροή του σχετικού φακέλου, για την οποία, κατά τον καθηγητή και τους γιατρούς, ο μόνος υπεύθυνος είναι εκείνος, με οδηγεί να προειδοποιήσω σήμερα δημόσια και τον ανακριτή -και όλους όσοι είναι υπεύθυνοι-, ότι σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου, -καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται προκλητικά όλα τα σχετικά αιτήματα και προσέλευσης του αρμόδιου ιατροδικαστή που έχουμε ζητήσει, όπως επίσης και για την άμεση απελευθέρωση της με τη διακοπή της παράνομης και ανήθικης προφυλάκισης της-, έχει τραγικές ευθύνες που θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης.
Επιπλέον, ο ανακριτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απουσία παρέμβασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην πληθώρα θεμάτων που πρέπει να παρέμβει και να δράσει υπέρ των αθώων πολιτών, των οποίων τα προσωπικά δικαιώματα καταπατήθηκαν και λεηλατήθηκαν βίαια αυτές τις μέρες. Ο ανακριτής όμως, που από το νόμο είναι ο αρμόδιος να καλέσει την Αρχή προκειμένου να επιληφθεί, την αγνόησε συστηματικά. Για αυτό και τον βαρύνει απόλυτα η ευθύνη. Πρόσφατα πήραμε την πρωτοβουλία μια σειρά πολίτες και καλέσαμε και επίσημα την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να παρέμβει σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση».
20/7/2012
«Ο αρμόδιος ανακριτής του ν.4022 στην υπόθεση των υποβρυχίων κ. Μαλής γνωστοποίησε στους δικηγόρους μας την ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ του να καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τους υπουργούς και σειρά αξιωματούχων του ΥΠΕΘΑ της περιόδου 1998-2002, που κατόπιν σχετικής αίτησης μας από 12/7/2012 και βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θεωρούσαμε την κλήση τους ως ουσιωδών μαρτύρων κατά την κύρια ανάκριση που διενεργείται, απόλυτα αναγκαία για να υπάρξουν στα χέρια της Δικαιοσύνης άπλετο φως, η πλήρης αλήθεια, αλλά και η προσωπική ευθύνη μιας σειράς σημαντικών προσώπων για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα.
Παραδέχονται επίσημα πλέον και η πολιτική και η δικαστική ηγεσία, ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την όλη αλήθεια στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά σταθερά επιδιώκουν, τα τελευταία δύο χρόνια, να την αποφύγουν, να την κουκουλώσουν, να την κρύψουν. Να αποκρύψουν ακόμα, ότι αυτή η επίσημη άρνηση του ανακριτή είναι που καθιστά την αποκάλυψη της πραγματικότητας και την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας τελικά αδύνατη.
Αρνήθηκαν να επιτρέψουν την κατάθεση των παραπάνω σημαντικών μαρτύρων-μελών του ΚΥΣΕΑ, όταν είναι γνωστό ότι συμμετείχαν στη λήψη τεσσάρων ομόφωνων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που εξασφάλισαν τελικά, με πλήρη διαφάνεια, το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον Ενόπλων Δυνάμεων, με την έγκριση της σύμβασης της 15-2-2000 μεταξύ ΕΝΑΕ-HDW,FERROSTAAL, καθώς και την έναρξη συμπαραγωγής των 4 υποβρυχίων «214», -το πρώτο στο Κίελο και τα υπόλοιπα στο Σκαραμαγκά-, με δεσμευτικό κόστος, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία. Αυτά ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις της σύμβασης που εγγυάται τη στρατηγική υπεροχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: