Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ποια νοσοκομεία θα κλείσει η Κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Η σειρά των νοσοκομείων να κλείσουν ή να συγχωνευτούν έφτασε αφού η κυβέρνηση Σαμαρά με τη στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήδη έχει αποφασίσει να δείξει το καλύτερο μνημονιακό της πρόσωπο.
Νοσοκομεία που εξυπηρετούν κυρίως...
περιοχές της περιφέρειας και κατά την άποψη των μανδαρίνων του Υπουργείου και των πολιτικών της συγκυβέρνησης δεν έχουν "ικανοποιητική" πληρότητα θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν.
Μια πρόγευση ώστε να δημιουργηθεί "κλίμα" δίνει με δημοσίευμά του το ΕΘΝΟΣ αναφέροντας ενδεικτικά ποια νοσοκομεία θα κλείσουν.
Να είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι για την Ημαθία έφτασε η ώρα να κλείσει το Νοσοκομείο της Νάουσας που ήδη βέβαια είναι απολύτως απαξιωμένο από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου.


Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Κρεστένων με πληρότητα μόλις 6%, Ληξουρίου με πληρότητα στο 14% και τουλάχιστον 30 ακόμα τα οποία λειτουργούν με πληρότητα κοντά στο 50%.
Χαρακτηριστική και η περίπτωση του νοσοκομείου Ναυπλίου που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους.
Η συγχώνευσή τους και η αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου Ναυπλίου, σύμφωνα με μελέτη του προϊσταμένου προσωπικού του νοσοκομείου του Άργους, θα απέφεραν σημαντικό όφελος, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες που οι πολίτες σήμερα αναζητούν εκτός νομού.
Αλλαγή χρήσης αναμένεται να γίνει και στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, το οποίο έχει πληρότητα 40%, και θεωρείται ότι επικαλύπτεται από το Κρατικό της Νίκαιας με πληρότητα 81% και το Αττικόν, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 119%.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία σκόπευε να το μετατρέψει σε μονάδα χημειοθεραπείας με ξενώνα, με την σημερινή ηγεσία να έχει αποσπάσει από το Αττικόν 30 εργαζομένους προκειμένου να λειτουργήσουν εκεί τριάντα μονάδες.
Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η αλλαγή χρήσης του Σπηλιοπούλειου για το οποίο έχουν γίνει προτάσεις μετατροπής σε μονάδα φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύριο βάρος νοσοκομειακής περίθαλψης σηκώνουν σήμερα περίπου 20 νοσοκομεία.
Πάνω από 50 αντιμετωπίζουν απλά περιστατικά και εμφανίζουν πληρότητα κοντά στο 50%.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα νοσοκομεία Παμμακαριστός, Πατησίων, Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, Άμφισσας, Λευκάδας και Πρέβεζας.
Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα πυρετώδεις συσκέψεις για το θέμα και επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: