Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΘΗΝΑ- Ο Καμίνης θέλει στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών

Κέντρο κράτησης παρανόμων αλλοδαπών, προτίθεται να δημιουργήσει εντός των ορίων του ο δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια και του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, μετά τη συνάντησή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Όπως δήλωσε, μετά τη...
συνάντηση, ο κ. Καμίνης, ''ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης''. Σ΄αυτό το πλαίσιο, είπε, είναι θετικό ''να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας''.
Ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος Αθηναίων συγκατατίθεται στη δημιουργία κέντρου εντός των ορίων του, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα, με την προσδοκία να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η δημιουργία Κέντρων είναι απαραίτητη, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα.
Όπως είπε, ''θα ακολουθήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από το 2010 και έχει υποβληθεί στην ΕΕ''.
Στο σχέδιο του 2010, προβλέπεται η δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα, κέντρων για αιτούντες άσυλο και όσους χρήζουν ανθρωπιστικής στήριξης και κέντρων κράτησης για όσους προορίζονται για απέλαση.
Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πολιτικού Ασύλου, η στελέχωση της οποίας εκκρεμεί, από το 2011, οπότε θεσμοθετήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: