Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΣΙΛΛΑΣ- ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι γονείς και οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Καβασίλλων που με απόφασή του το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει από 6θέσιο σε 5θέσιο. Ένα σχολείο που προέκυψε μετά από συνένωση και φοιτούν παιδιά από την Καβάσιλλα, το Π. Σκυλίτσι και το Καλοχώρι. Η δύναμη του σχολείου είναι 65 μαθητές και οι γονείς απορούν γιατί αφενός η απόφαση ελήφθη εν αγνοία τους, χωρίς να προηγηθεί κανένας..διάλογος μεταξύ τους και αντιπαραθέτουν το επιχείρημα ότι πολλά είναι τα σχολεία στην Ημαθία που έχουν είτε το ίδιο δυναμικό είτε και μικρότερο και παραμένουν ως έχουν.
Γιατί λοιπόν υποβαθμίστηκε το δικό τους σχολείο, είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης τόσο από το Υπουργείο όσο και από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Διαμαντόπουλο.
Η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου στο χωριό τους ώστε να αναδείξουν το πρόβλημά τους. Ο αποκλεισμός του δρόμου θα γίνει στο ύψος της Καβάσιλλας, στα φανάρια και θα γίνει γύρω στις 9 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: