Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΩΝ

Έγινε χτες η πρώτη σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με διευρυμένη σύσταση, η οποία αφορούσε σε όλους τους Διευθυντές των Σχολείων Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Σ. Μουστάκας Α., και οι αντιδήμαρχοι, Μ. Βουλγαροπούλου Μ. και Ν. Ανεσίδης.
Λόγω της απουσίας του Δημάρχου Αλεξάνδρειας και του Προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης η συζήτηση περιορίστηκε σε μια πρώτη κατάθεση απόψεων σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Γ΄ Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.
Το Γ΄ Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας έχει ιδρυθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ με αριθμό 1395/14-07-2009. Η λειτουργία του κρίνεται απαραίτητη σύμφωνα με την εισήγηση του κύριου Δημητριάδη, λόγω της αυξήσεως του μαθητικού δυναμικού που παρατηρείται στο Δήμο Αλεξάνδρειας τα τελευταία χρόνια.
Η διοίκηση είπε ότι θα πάρει πρωτοβουλία ώστε να γίνει ευρύς διάλογος ώστε να καταλήξουν όλοι οι φορείς και οι εμπλεκόμενοι στο μοντέλο λειτουργία αλλά και στο χώρο κατασκευής του διδακτηρίου. Το αίτημα για την κατασκευή του 3ου Γυμνασίου θα τεθεί την Παρασκευή εκ νέου από τον δήμαρχο στην υφυπουργό που θα επισκεφθεί την Ημαθία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον Δήμο Πλατέος είπαμε να κλέβουν αλλά να μην το χέσουμε το θέμα....
150.000 ευρώ και την Ευρυζωνικότητα του Δήμου και παρακαλώ μόνο η μελέτη.
Ο Δήμος Τρικάλων για καλύτερα μηχανήματα με 1GBps τους βγήκε 83.450
Τί έγινε στον Δήμο Πλατέος?????
Θα μπούν με 1ΤΒps? Γνωρίζουμε όλοι ότι ο ΟΤΕ και οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς εκτός ΟΤΕ με σύνδεση ΟΠΤΙΚΩΝ δεν μπορούν να ξεπεράσουν μέχρι το 2014 πάνω απο 256ΜΒps.
Θέλω να ρωτήσω εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πώς περνάνε τέτοιες αποφάσεις???? Πού είναι ο Δριστάς και η παράταξη του Θέμελη???
Διαφάνεια???? Που είναι????

Ανώνυμος είπε...

Βρέθηκε χώρος για το νέο σχολείο ?
Διάχυτος ειναι ο φόβος οτι σε λυόμενα θα μπούν τα παιδιά.......
Σεισμόπληκτα γράμματα η κοινωνία μας όρισε να μάθουν τα παιδιά της ...
Ας καταθέσει κάποια πρόταση ,κάποιος φιλότιμος εκπαιδευτικός κάποτε....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ????????

Ανώνυμος είπε...

Ορθά θέτετε το θέμα, κύριε/κυρία ανώνυμε σχολιογράφε. Για τη "μελέτη" μόνο, προβλέπεται να δαπανηθούν 14.815,50 ευρώ. Τα υπόλοιπα, προφανώς, θα τα καρπωθούν οι "κλέφτες". Ελπίζουμε να έχουμε την εξαιρετική τιμή και να χαρούμε ιδιαίτερα την παρουσία σας στην Εσπερίδα, που θα γίνει τη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πλατέος, για τη παρουσίαση του έργου. Ίσως εκεί, με τη βοήθειά σας, βρούμε κάποια άκρη για να "χέσουμε" τους "κλέφτες". Στην Εσπερίδα θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο κ. Οδυσσέας Ράπτης, από την e-trikala AE. Θα μιλήσει για την περίπτωση του δήμου Τρικκαίων σε σχέση με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τις εφαρμογές τους.
Τρύφων Τοπαλίδης