Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

"ΠΕΡΑΣΕ" Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΣΔΑ-ΗΛΕΚΤΩΡ. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.ΑΠΕΙΧΕ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ!

O δήμος Βέροιας δια της δημάρχου του και του εκπροσώπου της μειοψηφίας, δηλαδή όλος ο δήμος, στάθηκε αρνητικός απέναντι στην νέα σύμβαση που διορθώθηκε στα σημεία που είχε εντοπίσει ως παράνομα το Ελεγκτικό Συνέδριο και επέστρεψε στην Αθήνα ώστε να ελεγχθεί εκ νέου η νομιμότητά της.
Αντίθετοι ή αρνητικοί ήταν και οι εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξάνδρειας αφού τόσο ο δήμαρχος όσο και ο Β. Μιχαλακάκης απουσίαζαν. Ο πρώτος βρίσκεται στην Γερμανία για προσωπικούς του λόγους και είναι δικαιολογημένη η απουσία του αλλά ο πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ βρίσκεται στην Ημαθία αλλά δεν πήγε. Κάτι σημαίνει αυτό.
Η κ. Ουσουλτζόγλου εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σχετικά με την σύμβαση και τα όσα έχουν συμβεί και ψήφισε "λευκό". Ο Μ. Σουμελίδης τελεί υπό παραίτηση και ο κ. Καλαϊτζίδης για ακόμα μια φορά ήταν αρνητικός τόσο για την σύμβαση όσο και για την θέση "12".
Από την άλλη πλευρά όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν υπέρ του νέου σχεδίου, το οποίο εναρμονίστηκε πλήρως, σύμφωνα με την δήλωση του νομικού συμβούλου Λάζαρου Ματρατζή, στην διακήρυξη του έργου. Πριν την ψηφοφορία, ο κ. Ματρατζής μετέφερε ένα αίτημα της εταιρείας «Ηλέκτωρ» για αλλαγές σε δυο σημεία, το οποίο δεν έγινε δεκτό.
Τέλος, συζήτηση έγινε και για την χρηματοδότηση του έργου που θα έπαιρνε 10 εκ € από το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν πήρε ούτε ευρώ και δεν προβλέπεται με αποτέλεσμα το τεράστιο κόστος ανα κάτοικο να το επιβαρυνθεί ο πολίτης.
Σύσσωμοι πρέπει να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση, είπε ο τέως πρόεδρος του ΕΣΔΑ Γ. Δάλλας και δε μένει να το πράξουν με αποτελεσματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: