Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με τροπολογία που κατετέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, προτείνεται η παράταση κατά ένα χρόνο των προθεσμιών που έληγαν στις 31/12/2009 και αφορούσαν αντίστοιχα:
α) Την προσαρμογή του καταστατικού των δημοτικών επιχειρήσεων στις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006), προκειμένου να μην λυθούν ή τεθούν υπό εκκαθάριση,
β) Τη συγχώνευση των υφιστάμενων αμιγών επιχειρήσεων του άρθρου 277 του Π.Δ. 410/1995 του ιδίου Δήμου ή Κοινότητας, και
γ) Τη μετατροπή των υφιστάμενων αμιγών δημοτικών επιχειρήσεων του άρθρου 277 του Π.Δ. 410/1995 σε ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ ή σε δημοτικές ή κοινοτικές Α.Ε.
Σύμφωνα με το υπουργείο «η παράταση των παραπάνω προθεσμιών έως 31/12/2010 [...] κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες προσαρμογής, συγχώνευσης ή μετατροπής των Επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α., οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν καθυστερήσει λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και χρονοβόρων διαδικασιών, ενώ παραλλήλως παρέχεται ευχέρεια για τις τυχόν αναπροσαρμογές που θα απαιτηθούν στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της αυτοδιοίκησης στη χώρα».
Το σχέδιο νόμου συζητείται αυτές τις μέρες στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, προκειμένου, αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία του, να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και να ψηφιστεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: