Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΒΕΡΟΙΑ- ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΔΕΩΝ. ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Τη στήριξη των ενδεών του δήμου με τη διανομή τροφίμων εν όψει των εορτών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πρόκειται για μια δράση που θα υλοποιήσει το Κοινωνικό Ταμείο με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα τροφίμων, ο δήμος Βέροιας θα εκδώσει κουπόνια αξίας ενός ευρώ το καθένα. Οι δημότες θα μπορούν να τα αγοράζουν στα καταστήματα τροφίμων και στη συνέχεια να τα καταθέτουν υπέρ του Δήμου σε συγκεκριμένο σημείο κάθε καταστήματος, παραλαμβάνοντας και το σχετικό απόκομμα.
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε η δημοτική αρχή, σε τακτά χρονικά διαστήματα η αρμόδια επιτροπή του Κοινωνικού Ταμείου θα συγκεντρώνει τα κουπόνια και θα τα ανταλλάσσει με τρόφιμα ίσης αξίας, σε κάθε πολυκατάστημα, τα οποία και στη συνέχεια θα τα διανέμει σε ενδεείς δημότες, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον κανονισμό λειτουργίας του Κοινωνικού Ταμείου.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Αντίθετη σε αυτή την πρακτική ήταν η μειοψηφία. Ο κ. Σκουμπόπουλος σημείωσε ότι η κοινωνική πολιτική θα πρέπει να ασκείται με χρήματα του δήμου κι όχι με «ξένα κόλλυβα» και υπενθύμισε στη δήμαρχο ότι όταν ήταν αυτή στην αντιπολίτευση τόνιζε ότι την κοινωνική πολιτική πρέπει να την ασκεί η εκκλησία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: